lördag 9 januari 2021

Kväller ....

En sån fin dag blev det. Några minusgrader i luften och två plus i havet. Det är obegripligt att man fixar det. Räknar till sju simtag - det är hopplöst att få ihop flera - men kanske beror det på att jag då närmar mig det grunda. Men man klarar det. 

Efteråt kaffe och en bulle till och vi sa att det är ju otroligt vad solen värmer! Såg en liten gärdsmyg på väg till bilen. Blev glad.


Efteråt .., medan pv tittade på Tour de Ski, gick jag ut och satte mig i solen. 
Harry gjorde mig sällskap och hela tiden passerade människor nere på vägen, somliga på väg till stranden eller hamnen, andra på väg därifrån.
Så satt vi där en stund, allt medan nötväckorna flög fram och åter och hämtade frön.


Väl inkommen igen, tog jag med mig julklappsboken och gick en trappa upp, till mitt rum. Mitt sovrum, alltså, det som jag tycker så mycket om. Inte en tavla ännu på väggarna och det är så befriande, men jag ska nog hitta nånting som passar. 
Lugnt och fridfullt. 
På väggen speglar sig västerfönstret och den virkade ängeln som Bente i Norge har virkat.

Medan jag läste kunde jag höra jubelrop nerifrån vardagsrummet .., svenskorna skidade hem en trippelseger och Oskar Svensson vann sitt lopp. Jag läste vidare. Boken är ganska bra, men jag faller inte pladask. Roligt ändå med igenkänning från Skåne.

Har pratat med två av tre barn idag. En på väg till nattjobbet på Karolinska, en på väg hem från häst och yoga, men inte samtidigt. Och på familjechatten kommer bilder där en minsting är ute med mamma och pappa i det fria. Har även pratat med Sportiga Jenny (så hette hennes blogg), angående pusselmattor. Så rar hon är.

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Åh så underbart med sol! Här har den bara visat sig en enda dag under vår snart tre veckor långa ledighet och just precis den dagen låg jag helt däckad i migrän, instängd i ett mörkt sovrum. Men vi har i alla fall lite snö och det både lyser upp och ger energi!

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, man kände verkligen hur mycket det betyder - igår - .., det var så otroligt livgivande! Idag är det precis tvärtom. Hällregn, blåst, grått, grått, grått!

Bert Bodin sa...

Försökte gärdsmygen stjäla bilen, eller ...?

Anonym sa...

Sportiga Jenny, visst jobbar hon på Turistbyrån i Gränna? Träffade henne där en gång. ellem

Elisabet. sa...

Bert: här blev det syftningsfel, men vi kan ju låtsas att den tänkte göra oss sällskap hem ,-)

Elisabet. sa...

ellem: precis så!