torsdag 7 januari 2021

Summering ...

Har mest tittat på SVT:s nyheter hela kvällen. Skulle vilja skicka ett tack till de republikaner i senaten vilka äntligen tar sin hand från president Trump. Lindsey Graham är en av dem. Och sällan har jag sett Mike Pence så stram i ansiktet som när han meddelade att valresultatet skulle gälla. Jag undrar hur arg han ska vara på presidenten. Och tvärtom. 

Läste på om denne vicepresident, Pence. 

Född i juni 1959. Tvilling, alltså.

Uppvuxen i Columbus, Indiana. Fem syskon. Hans pappa drev en bensinstation och hans mamma var väl troligen hemmafru (det är ju uppenbarligen inte så noga med vad kvinnor sysslade med, det är sällan dom nämns) och hans morföräldrar var irländare.

En stilig man, måste jag säga. Det tycker för övrigt pv också.

Andra som borde få ett stort tack, är alla utrikeskorrespondenter som väl nästan fått jobba ihjäl sig under den senaste tiden. Fouad Yocefi hos SVT har sannerligen gjort rätt för sin lön under dom här dagarna i Washington. Och Cecilia Gralde från Aktuellt ledde en utfrågning med diverse bekanta ansikten ikväll - det handlade om vad som hänt i USA - och gjorde med det äran! 

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Alltså - äntligen tar de sin hand från president Bush.(???)
Ja, det var på tiden, såhär 11 år senare.

😉🙃

Elisabet. sa...

Bert: ja, det är bedrövligt att det sker först nu! Bush? Men herremin, Trump, såklart! Tack!

Turtlan sa...

Tänkte också på att Cecilia gjorde programmet så bra. Säker! En bra blandning av gäster och inslag.
Ja de får sannerligen jobba långa dagar. Hoppas de får lite mat i sig och inte enbart skräpmat. Skulle kanske fråga någon av dem om det.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, det skötte hon suveränt bra, tyckte jag!