söndag 11 april 2021

Det kostar på ....


Det här med make up, det har under årens lopp inte varit någon större kostnad för min del. 
Ögonskugga har jag aldrig använt, inte eyeliner heller (kanske främst beroende på lättja), däremot sedan tonåren alltid mascara och likaså läppstift, men det senare räcker ju ett bra tag. 

De senaste åren har jag som regel hållit mig till ett och samma mascaramärke. Svindyrt om man räknar på kilopriset, men den fungerar bra ..., kan tvättas bort med ljummet vatten och är ändå vattenfast om man badar. Märket är Estée Lauder och jag beställer den via nätet. 
(Ni som använder mascara, ta en titt på hur många ml er variant innehåller: Det brukar röra sig om 6 ml och så tycker man att kött eller grönsaker är dyrt!)

I den senaste mascara-leveransen följde det med en pyttepytteliten burk (korken i sig är mer än dubbelt så stor som själva glaset; finurligt uträknat ., så känns det inte så smått!) med en kräm som ska förhindra att huden åldras. En liten gåva, alltså.
Kanske innehållet motsvarar 10 g?

Nu testade jag att smörja in ovansidan av mina rynkiga händer med denna dyrbarhet och jag måste säga att det var helt enastående så mjuk huden blev! (Ja, jag begriper att den inte är avsedd som handkräm, men jag testade ändå ...).

Men räknar man ut literpriset hamnar man på nittontusen kronor! En burk med 30 ml kostar 572: - och köper man en burk med större innehåll, t.ex. hos Åhléns, ja, då får man för 50 ml betala 1025:- .., vilket blir ett literpris på 20500:-!!




Söker på "anti age" på Apotekets varor och hittar då den här. 
Den heter Eucerin Hyaluron - Filler+Elasticity SPF 30 (undrar hur det går till när man hittar på namnet ..,?) och inbringar ett  pris av  279:- kr för 50 ml. 

Följande står att läsa om produkten: "Ger en strålande hud med förbättrad elasticitet och mindre rynkor". 
Ärligt av Apoteket att redovisa literpriset, det hamnar på 5880:- kr.
Det skiljer alltså drygt 14000:- kr i literpris mellan dom här båda krämerna.
Otroligt!

Skulle vara intressant att veta om någon som tittar in här har egen erfarenhet av såna här krämer - i så fall får ni gärna dela med er -! Kanske det finns nån som gör sin egen variant? 

7 kommentarer:

Vatarinaoun sa...

Hudens åldrande kan ingen enda människa göra något åt. Det är helt sanslöst att kvinnor kan gå på all denna reklam och lägga så mycket pengarna på ren bullshit. Däremot behöver huden fukt för att behålla spänsten så långt det är möjligt.
Under min cancerbehandling var det inte förlusten av mitt hår som var värst, det kunde jag förlika mig med men att förlora ögonfransar och ögonbryn var värre och det hade inte räknat med. Helt plötsligt såg jag så sjuk ut. Nu när hår och fransar växt ut är jag så noga med att markera mina fransar om jag så bara ska gå till tvättstugan. Mer mascara åt folket😜
//Catarina i Trelleborg

Elisabet. sa...

CAtarina/Vatarinaoun: underbart det där på slutet! Så glad för din skull!

Bloggblad sa...

Jag köper aldrig dyra krämer, inte förrän för några år sedan har jag känt att det stramar i kinderna. Så mycket extrasladder som jag har runt kinder och haka och ögonlock numera, borde inget strama.

Ibland följer det med ett litet smakprov på dyra krämer i den damtidning jag läser. Då snålar jag och njuter av goda dofter. Kan räcka till tre smörjningar.

För ett par år sen fick jag en hemgjord ringblomssalva och bara älskade den, så jag googlade och lärde mig att göra själv. Kostar några kronor för ca 3 dl sammanlagt, och den är ljuvlig. Hjälper mot klåda och allt annat (nej, den tar inte bort rynkor, men de blir mjuka). Sååå enkelt för den som odlar ringblommor och kan köpa ekologiskt bivax av sin bror. Men det är rätt billigt att köpa på nätet. Olivolja finns ju i varje mataffär.

Anna-Lena sa...

Motvallskärringen här :-) Jag tycker inte om (och har aldrig gjort) att smörja in mig någonstans på kroppen. Tvättar med vanlig tvål och sedan är det klart. Lite mascara ibland, fast allt mer sällan. Ögonbrynen är som alltid blonda och därmed helt osynliga. Tycker jag ser så konstig ut när jag provat med färg. Skönhetsindustrin tjänar inte många kronor på mig ...

Elisabet. sa...

Bloggblad: jag har mest vanliga apotekets krämer .., dom kanske inte gör så stor nytta, men lite mjukare blir det. Vad jag verkligen önskar med krämer, att dom ska dofta bara lite-lite, men GOTT! Tyvärr har jag inte hittat nån ännu. Blir lite sugen på den Babsan sa var så bra, Jimmmy nånting.

Anna-Lena: Själv har jag så fruktansvärd torr hud, så jag BORDE iaf smörja in mig lite oftare. Det är mest benen och händerna, men eftersom jag diskar för hand blir det så att jag glömmer bort det. Vid ett besök hos äldsta dottern fick jag ögonbrynsfärg. Det var hemskt! Jag kände mig och tyckte att jag såg ut som en pajas - aldrig mera -. Nu syns dom knappt, jo, ibland upptäcker jag lååånga, lååånga strån!

Ulrika sa...

Nä. Här används tvål och vatten. Schampo. Lite mascara ibland.
Det är nog allt. Jo, Atrix handkräm vintertid när händerna blir torra.
Har aldrig köpt en massa krämer och sånt, jag är helt övertygad om att det är att kasta pengar i sjön.

Använder inte parfym heller (och önskar andra skippade det också - jag blir väldigt dålig av starka dofter. :-/).
Vi använder inte sköljmedel heller. Väldigt lite "kemikalier" hos oss, vilket slag det än gäller. :-)

Elisabet. sa...

Ulrika: Sköljmedel går bort här med, men så blir lakanen hårda också ,-) Egentligen borde ju hårbalsam också skippas, för det är ju mjukgöringsmedel för håret?.