tisdag 13 april 2021

En bra dag ...


Det är nu en dryg månad sedan jag fick lämna sjukhuset och det är helt ofattbart vad det går framåt! Första eller andra dagen hemma orkade jag - med hjälp av pv och en stor käpp - ta mig till postlådan bara femtio meter från vår uppfart! Jag var helt slut på efteråt. Ramlade ihop i en hög på soffan när jag väl tagit mig hem.

I eftermiddag när jag tog Harry på kissrunda, upptäckte jag att "men oj, nu går jag nästan som vanligt - som förut -!"  Hemåt då det är lite uppför, blir det inte samma fart.

Och nästan hela dagen har tillbringats utomhus! 
Jag har fyllt på jord i rabatterna, rensat ogräs och till min glädje upptäckt att humlen är på väg upp (pv deppar förstås) och jag har gjort stekta-ägg-mackor till pv och hans bror som ikväll kört upp till Bohuslän (en dag tidigare än beräknat) och jag gjorde en supergod potatis,- och köttfärsgratäng som räckte såväl till middag till oss alla, plus lunch till bröderna i morgon. Förberedde och packade nödvändigheter (salt, kryddor, te och kaffe, ja, sånt), ty det blev brått iväg när herr Göransson kom från Småland. 

(I receptet tog jag krossade tomater med chili och en med örter ..., jag tog lite fond i stället för buljongtärning och rejält med riven ost och vitlök).


En sväng till vårdcentralen i Slöinge hanns också med. Jag hade tid klockan 08:10 och allt var bra. Blodtrycket till belåtenhet. På ditvägen stod alla dom här kossorna med sina nu ganska stora kalvar på rad .., sen upptäckte jag att det var utfodring av hö på gång. 

Under ett besök här hos i Stensjö för flera år sedan, sa Guy från Arvidsjaur att han tyckte att det var så platt här i Halland, annars var det ganska fint. Men jag upplever det inte alls platt! Och om du Guy kommer hit nån fler gång, då ska du få se hur vackert och kuperat det är, t.ex. öster om Falkenberg. Du är välkommen! 


På väg hemåt .., ska svänga vänster här i korsningen och så här såg det ut. 
Lite senare, när jag var ute med harry, kom en rejäl  hagelskur och det blev bråttom hem. 

Sist av allt kan jag berätta att med posten idag kom ett vackert  paket; jag ska lägga in bättre bilder i morgon och visa. Stickade sockor från "aliceochtigris" som bor i Göteborg! 
Såååå vackra! Så härliga! (Nackdelen är att man aldrig mer vågar lämna en kommentar att nånting är fint!)

Bilden längst upp visar tavlan som satt på väggen i vårdcentralens undersökningsrum. 
Jag föll pladask och önskade att en sån funnits på covidavdelningen, där det enbart var vita väggar.

Fick också spontant besök av Lennart, en granne som bor på andra sidan kustvägen och som kom susande på sin el-sparkcykel och det var trevligt. Jag satt just då i trädgårdsstolen och tog paus och det blev mycket prat om allt och inget. 

"Ja, du .., jag såg när ambulansen kom och hämtade dig den där fredagen ..", sa han. 

Huvva! Jag vill inte ens tänka tanken. Så mycket ångest!

8 kommentarer:

Turtlan sa...

Men så fint att folk (grannar) kommer förbi och hör hur det gått. Omtänksamt.
Även om alla berörs negativt på ett eller annat sätt av pandemin så förenar den också oss. Trots allt.

Bert Bodin sa...

Håller med i Turtlans resonemang. Det hålls distans men med närhet. Så kanske man kan sammanfatta det.

Elisabet. sa...

Turtlan och Bert Bodin: Ja, människor är så snälla och omtänksamma! Oj, vad det betyder mycket!

Guy sa...

Jag tackar, lite rörd, för inbjudan till Halland och bergstrakterna. Min äldste son bor i Kungsbacka, och om/när resmöjligheterna åter öppnas kommer jag att besöka honom. Den som lever får se.
Det är roligt att kunna följa dig och ert liv på nytt. Det var väldigt oroligt en tid!

Guy

mossfolk sa...

Oj, vilken dramatisk himmel. Det har verkligen varit aprilväder i år. Här hade vi såväl snö som regn, hagel och sol igår.

Elisabet. sa...

Guy: ja, men så roligt om du kommer ner!! Till Kungsbacka är det ju inte långt! Välkommen! (Har du varit sjuk själv, jag menar det här att det var oroligt en tid?).

mossfolk: Länge sedan jag var med om en sååååå seg vår. Nåja, vi är ju bara i april, men ändå!

Guy sa...

Elisabet!

Oroligheten gällde dig och PV. Det var långt mellan den information som jag kunde läsa på nätet.
Jag har lyckligtvis klarat mig hittills. Oddsen för tjocka äldre herrar är inte så goda om man blir smittad. Men de förbättrades i dag när jag fick min första spruta.

Elisabet. sa...

Guy: Aha, på det viset! Ja, jag skrev ju - när jag piggnade till - från Instagram! Oddsen för tjocka kvinnor är inte så mycket bättre. Tur att jag klarade mig!