fredag 16 april 2021

Spridda skurar en förmiddag i april ...

Något som lätt hade kunnat platsa i mitt val av "morgonens bästas", i alla fall fram till halv tio nu på morgonen, det måste väl ändå vara vårt lands vaccinsamordnare (den evigt positive) Richard Bergström - som till synes totalt obrydd - struntade i att han dök upp på tvären när han i Morgonstudion berättade om vaccintillgången. Detta vittnar väl ändå om en inre trygghet, det tror jag. Själv hade jag nog blivit väldigt stressad :)


Tar en kortare promenad med Harry och ser hur allt knoppas. 
Men sälgen, den har snart gjort sitt. 
Och poppel-skotten hos grannen har behandlats med nåt preparat så dom inte ska växa upp, utan förmodligen avlida. Buuhhhhu. Måtte övriga popplar (det är inte många kvar nu), få leva. 
Annat gör en (mig) lycklig: den lilla myrstacken vilken raserats, ja, den är fortfarande i samma eländiga skick,  m e n .., nu har myrorna hittat ett nytt ställe, bara några meter därifrån och oj, vilken fart det var på "vad-dom-nu-höll-på-med"! 
 Måtte den få vara kvar!


Tänk .., bara tänk om man hade varit på besök i England och kunnat titta in hos kvinnan som var så finurlig på att brodera såna här små tavlor! Hennes konto heter "suzihearts" och jag tycker att det är helt ljuvligt! (Thimble betyder fingerborg och har man inget annat att göra, kan man förslagsvis ta sig en titt på den här sidan, med bilder på just fingerborgar under årens lopp).

Lyssnade nu på morgonen till Europapodden och tänkte att om det någon gång anordnas en tävling - kanske till och med ett världsmästerskap - i grenen "snabbpratning", då vet jag vem som vinner: Sveriges Radios korrespondent i London,  Daniel Alling. 
Knappt att man hinner med.

8 kommentarer:

Rexxie sa...

Såg också den något vridne vaccinsamordnaren på TV. Det är ju dock inte säkert att han ser det själv.

Du har väl för övrigt sett advokaten som har råkat slå på ett kattfilter, och på slutet säger han till övriga mötesdeltagarna lite förtvivlat "I'm not a cat"... :-D

https://www.youtube.com/watch?v=TDNP-SWgn2w

Det skulle ju varit ännu roligare om våran vaccinsamordnare dök upp som en katt!

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, det såg jag .. ,helt underbart! Jag hade nog roligt när jag hörde kören ha digitalt möte ,-)

Ulrika sa...

Sååå fint broderi! Nu blev jag broderisugen. :-)

Elisabet. sa...

Ulrika; å, så jag tycker om hennes alster!

Babsan sa...

Tycker inte om Poppel de förökar sig nåt enormt hela hohagen är full

Elisabet. sa...

Babsan: jo, jag vet .., det var därför dom tog bort dem. Men hjälp, vad som doftar gott!! ❤️

Evas blogg sa...

I Krokoms kyrka, där jag vaccinerades igår hängde flera fria broderier som olika kvinnor hade gjort. Någon liknande din bild. Jag blev så inspirerad att börja med min brudkudde som legat till sig i två år nu.

Elisabet. sa...

Evas blogg: det har ju funnits en utställning med kvinnliga broderier som gått runt i landet .., alltså utställningen .., men den missade jag! Tror t.om den besökte Halmstad!