torsdag 15 april 2021

Värme ....


Inte enbart solen sprider värme (det har den verkligen gjort idag!), men också ett handskrivet brev från Eva i Tyresö. Jag  ä l s k a r  hennes teckningar .., som ofta finns lite här och där i breven och dessutom tycker jag att hon är bra på att teckna! 


Mera värme! 
Friherrinnan bjuder på den godaste ostkaka jag någonsin har smakat, med en yta som var alldeles perfekt och så små, små, små bitar med bittermandel i det hela. Upptinade bär (blåbär och hallon), samt vispad grädde till detta. Och kaffe, förstås.

Vi satt ute i solskenet (med avstånd) och jag - som på nåt konstigt vis - numera - alltid är så inuti-kall - fick en tjock, härlig röd ullfilt att värma mig med. 

Stor - rent av  jättestor - glädje också över att ostkake-fabrikören äntligen fått sitt vaccin (Pfizer).


Med posten tidigare i veckan kom ett litet paket med det allra vackraste omslag och titta, vilka ljuvliga frimärken! När jag googlar på Postnords utgivning av frimärken 2017, finns alla utgåvor där, men inte med ett ord nämns vem som designat dem!! 
Så vansinnigt nonchalant! 


Kanske anser Postnord att enbart detta att få designa ett frimärkshäfte, ååå, det är en sådan ära att det för frimärksköparna är helt oväsentligt  vem som gjort detta fina! 
Hos Filateli.info kan man däremot få besked: det är Eva Wilsson som varit så påhittig. 
Mer av hennes design kan man ta del av här.  
(Titta gärna in där! Sååå intressant!) 

Och ja, jag inser att det kanske inte är sååå många människor som tänker på detta med vem som gjort vad, men jag tycker ändå att det är oförskämt av Postnord.

Nå, men vad innehöll paketet?


Jo, det allra vackraste sockar och två par, dessutom! 


Hade jag beställt dem?
Nej. 
Däremot hade jag på ett instagramkonto (aliceochtigris) sett bilder på dem och skrev att jag nog aldrig sett så vackra sockar! Det vidhåller jag också.

Avsändarens namn var prydligt nedskrivet på paketet, men det sa mig ingenting. 
Nu vet jag, men jag vet inte om jag får skriva det här. 

Hur som haver ringde jag upp henne (hon bor i Göteborg) och vilken rar människa det visade sig vara! Tack! säger jag återigen. 

(Men nu är det så här, att nu vågar jag aldrig mera skriva att nånting är fint, av rädsla för att det ska uppfattas som förtäckt tiggeri. Så var det INTE menat och stickerskan från Göteborg sa att nej, så uppfattade hon det inte heller. Jag hoppas att hon är ärlig.). 
Visst är dom fina?

Ett vackert litet kort med texten "Njut av din dag" följde med. Det kortet hade mian gjort, ni vet, hon som fotograferar miljoner fjärilar och sländor och en gång hade en blogg, vars namn jag glömt. 


Ännu mera värme. 
Sigge Nilsson .., som - när han får välja själv - alltid lägger sig i samma stol i uterummet. 
I sommar blir han tolv år och har - so far - aldrig varit sjuk.

Mindre roligt: den stora, röda eksemblaffan under mitt högra bröst, återkom idag. Den äckliga doften också. Nu väntar jag och ser .., enligt brevet från sjukhuset (då jag hade samma sak sist) visade det sig inte vara bältros och inte herpes, ja, man visste helt enkelt inte. Kanske nånting som har med covid att göra? Ja, det lär kunna dyka upp olika sorters utslag på kroppen, om man har eller haft covid.

5 kommentarer:

mossfolk sa...

Vår lilla kattdam är fjorton år! Men fortfarande busig, idag tog hon min virknål och sprang runt med i munnen 🙂

Det var ingen dålig brevlådeskörd. Jättefina sockor och så roligt med brev!

mossfolk sa...

...och hette den inte Mians blogg?

Elisabet. sa...

mossfolk: tur att du är ung och har bättre minne än jag själv! Så var det nog. Och det kanske inte har med ålder att göra .., mer med dåligt minne, helt enkelt.

WalkaboutSweden sa...

TROR mig veta att det där under bröstet/brösten är detsamma som jag har då och då.
OM du vill så kan jag berätta vad jag brukar använda mot det.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Jättegärna! Men det är så underligt, det kom ju som en blixt från klar himmel och jag kände det på doften (det blir som en tunn, tunn kräm ... och sen illrött, men idag är det nästan borta! Så gärna, får du berätta.