onsdag 8 september 2021

Ännu mera kväll …

Klockan är snart sju på kvällen och nu är det hela avklarat för min del. Halv tio på förmiddagen hörde jag någon säga ”Elisabet, gå och kissa, om en kvart ska vi ta ner dig till kärlröntgen!”

Natten mot idag hade jag sovit dåligt och nu, när det väl var dags, var jag sååå nervös och det trots att det gick så bra i söndags! 

Hjärtat pickade i raketfart, men så var personalen så underbart rar när jag var på plats, så då kändes det lugnare. 

”Nu kommer hon, norrländskan!” sa en av sköterskorna och log så glatt och en annan kom och strök över kinden - jo, henne kände jag igen -. 

Läkaren, som heter Usama, tycks synnerligen effektiv. Huj, vad det gick undan! När det var klart ville jag nästan falla på knä och kyssa deras fötter! 

Har tagit det lugnt nu, men gått på dom vanliga promenaderna i korridoren .., suttit ute på balkongen, anmält mig till en hjärtgrupp med styrketräning och annat och allt känns bra, so far. 

Har aldrig på länge haft lägre blodtryck och kunde gå i korridoren utan att pulsen skenade iväg, Härligt!  

I morse skrek plötsligt B högt i panik:  hjälp, hjälp!!!! Det gör så ont! Hjälp!!” och jag FLÖG upp ur sängen, larmade på såväl min som hennes knapp och upptäckte då hur blodet kom som i en fontän och fullt med blod i sängen var det, jag rusade ut i korridoren och ropade att dom måste komma bums! Det gjorde dom också - lugna och sansade - och stoppade artärblödningen från handleden på bästa sätt. Fullt med blod i sängen! 

Annat är av den trevligare sorten.

Gick nyss ut och skulle bära bort kaffekoppen och upptäcker då L-A, alltid trevlig kund i affären!! När blev jag senast så glad!!? Men oj, så sjuk han har varit och är! En trivsam pratstund blev det i alla fall. 

Ibland är det rent omöjligt för mig att kommentera från mobilen. 

Men till Bert: Du har helt rätt beträffande angiografin. Men jag skriver angiografi för att det går snabbare och stents och ballongsprängning gjordes vid angiografin. Direkt, alltså. 






7 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

♥ ♥ ♥

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ❤️❤️❤️

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Aha!

Skönt att du får komma hem till helgen.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: är hemma nu, torsdag. Många papper med goda råd, restriktioner och tips. Och uppföljning och provtagningar :)

Babsan sa...

Nu får du ta det lugnt

Elisabet. sa...

Babsan: ja, men det är svårt. Sköterskan sa samma sak när jag var färdig att åka hem. Men jag försöker verkligen.