lördag 11 september 2021

Helg i stugan .... i alla fall inte i timmerkojan.


Det regnar ute, men det gör inte så mycket. Egentligen inget alls. 

På spisen puttrar en vegansk rätt och en helt vanlig, ty Pv: s födelsedag den 1:a september ska firas idag och det blir nog bra. Testade ett för mig nytt recept .., njaaaa, men det får gå. 

Medan jag legat på sal 2 hämtade pv ut bilder som jag låtit förstora hos Göte Karlssons Foto. Bilder som verkligen betyder nånting. Nu ska dom upp på väggen! Jag minns att någon såg den här bilden på bloggen och menade att dom såg så sura och puttriga ut och så är det kanske, men jag fylls av kärlek när jag ser dem alla. Jag minns mammas släktingar som gladlynta människor fyllda med humor!

Och där är mammas morfar P-O Hansson (samma namn som Sjöräddningens båt hade, den som en gång hämtade oss!) med sin hustru Vilhelmina Charlotta och lilla mamma intill sig. Längst bak mormor och hennes syskon. Fem var dom. Fanny, Nestor, Gerda, mormor (Anna Fransiska) och Hanna.

Det tycks inte vara nån högtidlighet ., dom flesta har väl fått komma ungefär som dom var, förutom herr Hansson. Och lille blinde Ivan i sin morfars knä.  

Ska vidarebefordra originalet till mina kusiner, utifall att dom är intresserade.

Nu kommer snart gästerna!

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Alla ser allvarliga ut på gamla foton. Det var inte så ofta fotografen kom på besök och då skulle man vara stilla och titta in i kameran. Ett jättefint foto!

Elisabet. sa...

Gunnel: så var det säkert! Dom är ju inte direkt uppställda, förutom möjligen herr Hansson. Hur som .., älskar jag bilden!