söndag 5 september 2021

En kråka kraxar … Vaknar som alltid vid 4-tiden. Alldeles tyst och lugnt är det. Lyssnar till reprisen av Naturmorgon i P1 vilket sänds från Pite-Rönnskär. Vilket underbart program som idag mest handlar om fåglar. 

Vid halv 6 knackar det på dörren. Det är den storvuxne underskötaren - han som känns så lugn och trygg - som ska ta sedvanliga prover. Vi pratar lite om nattjobb. För,- och nackdelar. Proverna ser bra ut. 

Sakta kommer ljuset. 

Väggklockans minutvisare tickar fram tiden. 

Fönstret på glänt.

Det är då jag hör kråkan. 





4 kommentarer:

Bert sa...

Pite-Rönnskär är lite barndom för mig. Ligger precis utanför kusten där vi hade sommarstuga då.

Härlig ö.

mossfolk sa...

Jag förstår att de måste hinna med alla före nästa pass och säkert är det någon form av överlämnande och rapport patienternas tillstånd… men det är hutlöst tidigt (för de som inte vaknar klockan fyra) 😅 Det var likadant när jag låg inne. Strax efter fem kom de in. Då var det mörkt ute, men de tände stora taklamporna och tog först den jag delade rum med och sedan mig. När de gick släckte de igen och sa att nu kunde vi sova vidare.
I början tyckte jag att tiden liksom flöt ihop, men mot slutet av vistelsen minns jag hur minuterna sniiiiglade fram på den där klockan.
Hoppas att dagen går fort och att du blir undersökt och får besked i morgon!

Elisabet. sa...

Vilket ovanligt trevligt avsnitt det var! Ska lyssna igen ikväll.

Elisabet. sa...

Mossfolk: Ja, är man morgontrött måste det ju vara ett elände att bli väckt den tiden. För egen del hör det inget .., jag är ju ändå vaken ,-)