lördag 11 september 2021

Resumé över en dag i september ...


Födelsedagskalaset för att fira en morfar och en pappa - men långt senare än själva födelsedagen - blev en trivsam historia. I vanliga fall brukar vi börja med kaffe och nånting till (läs: pv vill gärna bjuda på något sött), men nu gjorde vi så att det blev lunch direkt, så där vid halv tolv, tolv .., därefter promenad längs havet för somliga och någon timme eller två senare kaffe och nybakad banankaka/alternativt färska bär och glass. 

Och så lekte vi sjukhus. 
Han som fyllde tre år i slutet av juli, förvandlades till Doktor Ljungman och vi blev såväl ombandagerade  som undersökta och vi fick sprutor till höger och vänster, mest på benen. 
Innan doktorn behagade att komma fick man ringa honom - men det var ingen väntetid, han svarade genast - och skötte det hela perfekt. 

Här är det hans mamma Hilda som får berätta vad som felas henne. 


Lite senare gjorde jag sällskap med pv och harry längs Johansson-rundan. 
Så här vackert var det då! 
Jag var vansinnigt trött innan vi var hemma, men hade i alla fall inte ont i bröstet eller halsregionen och väl hemma sjönk jag ner i solstolen och bara  n j ö t. Njöt storligen! 

I morgon kommer sonen med familj. Dom har åkt till Göteborg och minstingen har för första gången i livet fått gå på bio. "Å, så himla roligt! Så spännande!" skrev jag. 
Jo, kanske en stund .., efter första avsnittet var han rätt nöjd. 
(Kanske rastlös efter uppresan, trodde pappan). 

Vad som däremot väckte enorm  g l ä d j e, var att från hotellrummets stora fönster upptäcka BLÅ bussar!! Så typiskt (och så underbart) ungar! Vad är väl en film på biografen när man kan titta på en blå buss!!

Inga kommentarer: