fredag 10 september 2021

Snart helg ...

Första hela dagen hemma. Funderar lite hur jag ska göra, men tar Harry på promenad och det mest fantastiska är att han håller sig intill mig prick hela tiden! Väntar in. Kollar. 

Cyklar ner till stranden och havet. Många bilar på parkeringen, men inte många människor på stranden. Jaha .., dom ligger en bit bort, på släta klipphällar och solar. Egentligen får man inte ägna sig åt kallbad - i alla fall inte i början - men det är ju inte ens kallt i havet, någon säger att det är sjutton, arton grader. Går ut till låren ungefär och blaskar av mig. 

Småpratar sen med en man vars fru kommer från trakten av Norsjö. Dom bor på Ekebacksvägen och när frun ansluter blir det lite surr, men inte mycket. Jag är för trött. 

Cyklar hemåt. Ser att Ecke och Britt har kommit inför helgen och går hem och hämtar Harry. Å, så glad han blir över att se Ecke och Ecke klappar honom på ryggen och sidorna - klapp-klapp - allt medan Britt bjuder på kaffe och nybakad mjuk pepparkaka, eller om det var choklad. Jag tar en minimal bit och då tycker Britt att Harry ska få resten, men se, han är inte alls intresserad. 

Det är så mycket man vill göra. 

När pv kommer hem tar jag mig an kylskåpet och rensar bort det som blivit liggande, men jag längtar efter att dammsuga och torka golven och köksfönstren borde putsas. En man från någon städfirma ringer och säger att eftersom jag svarat på deras enkät om städning, så tänker dom erbjuda mig en bra deal .., men jag har inte svarat på någon enkät och säger att mannen borde lägga krutet på någon som är mer villig. 

"Men vi har ett extra fint erbjudande om djuprengöring", säger han och jag tänker att det  behövs säkerligen, men då måste jag ju städa innan, annars får jag skämmas. 

Alltså tackar jag nej. 

Och Ecke berättade om en man som i onsdags ringde och var välsmord i rösten och sa att någon försökte ta ut en större summa pengar från deras konto och nu skulle den välsmorde hjälpa till att stoppa detta .., ja, få se nu, det var ju Nordea ni har .., kanske kan du då ..? hade mannen sagt, men då föll poletten ner och Ecke lade på luren. 

Nu blir det till att gå i säng.

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Här ringde det häromkvällen från ”vårt” försäkringsbolag. Jo det stämde ju. Mannen var liksom lite glättig och insmilande ungefär. För att kolla så det var rätt person han pratade med så bad han mig uppge vårt postnummer…. Konstigt tänkte jag då. Postnummer. Vad ska komma härnäst?

Jo då tog han upp att både M och jag har våra bilar försäkrade hos dem men vi saknade personskydd. Vad är det? Ja men då tröttnade jag. Det kändes skumt. Orkade inte fråga utan tackade och sa hej då.

Det kanske var rått och riktigt att han var försäljare på ”vårt” försäkringsbolag men då fick han bakläxa på sin säljkurs eftersom jag direkt började tänka på om det var bluff. Funderade ett tag på att ringa upp försäkringsbolaget och kolla.

Lika bra lägga ner telefonförsäljning. Ingen litar snart på sånt.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag skulle ha tänkt samma sak. Stackars alla seriösa telefonförsäljare, det kan inte vara lätt att navigera rätt, att verkligen visa sig vara förtroendeingivande.

WalkaboutSweden sa...

Vill bara säga: I love you ♥

Blir rörd bara av att läsa ett vanligt vardagsinlägg från dig nu.
Så skönt att du är hemma igen.

Barbro D

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: och då vill jag säga: I love You, too, Barbro!

Rexxie sa...

Tur att Harry tackade nej till kakan om det var choklad, giftigt för hundar om jag minns rätt!