söndag 31 oktober 2021

Och så blev det söndag ...


Det är förmiddag, nästan mitt på dagen. Himlen, som var blå för några timmar sedan, är nu gråmulen. På gräsmattan ligger  d r i v o r  med eklöv. Prassliga, torra löv. Idag blir det till att räfsa. 

Vaknade som alltid tidigare än vad man borde göra och lyssnade till något program i P1 tror jag, med underbara Lena Norlund som reporter. Det handlade om detta .., om tunnelraset i Stockholm och det kan jag säga, att det minns jag som vore det igår! 

Jag var elva år när det hände och jag kom ihåg hur vi greps av detta dramatiska och hur det skulle gå! Skulle dom två männen kunna räddas? Och Kjell, som nerifrån underjorden pratade med sin flickvän Ann-.Christin, ja, men det var ju helt otroligt! 

Nu kan man alltså få veta hur det hela avlöpte - på så många sätt -. 
Happy end ...? 
Det återstår att se. 
Aldrig hade jag kunnat drömma om att Kjell och hans flickvän skulle komma att mötas av så mycket hat efteråt! 


Mera ...?
Framför oss ligger en vecka som är ovanligt rörig, men på ett bra sätt, hoppas jag. 
Filmstudio måndag, mammografi i Falkenberg tisdag, hjärtgympa torsdag, Malmö fredag, Hörby lördag.

Efter att inte ha träffats mer än en gång på ett-och-ett-halvt-år - förutom tillsammansövernattningen i Ystad i september - ska det bli sååå roligt att få sitta i den sköna hörnsoffan hos den rödvitrandiga systern och hennes dotter .., ja, bara detta att få vara tillsammans! 

Min andra syster i Australien, hon som fyller sjuttiosju om elva dagar och också har hjärtbekymmer som hålls i schack med medikamenter, hon vårstädar tomten, härjar ute med den elektriska häcksaxen och smörjer sen in sig med Voltaren för att inte få ännu mera värk. "Bangen" (räddlivad) är hon i alla fall inte och har aldrig varit. 

Och pv, han rättar en ny omgång (30) prov i naturkunskap. 

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Tänk, jag minns inte alls den händelsen. Klickade på länken och kollade. 14 år var jag och har inget minne av att jag var inne och tittade på nyheter eller läste tidningar.

Men varför de skulle utsättas för hat??? Det fattar jag inte. Har inte lyssnat.

Vonkis sa...

Du borde få betalt av Sveriges radio för alla bra program du tipsar om här.

Det där med att rätta prov tar mer tid än jag tror de flesta utanför skolan förstår, har suttit med en hög matteprov idag så nu går ögonen lite i kors.

Elisabet. sa...

Dom var ogifta och bodde ihop! Ska lyssna på hela programmet ikväll!

Elisabet. sa...

Vonkis: ,-) Och såna här prov är ju jobbigare att rätta, då det inte är mattetal som är svaret. Och hur han kan tyda texterna/bokstäverna hos somliga begriper jag inte!

Elisabet. sa...

Vonkis: ,-) Och såna här prov är ju jobbigare att rätta, då det inte är mattetal som är svaret. Och hur han kan tyda texterna/bokstäverna hos somliga begriper jag inte!

Vonkis sa...

Ja hjälp, att tyda bokstäver är inte lätt alla gånger, speciellt när eleverna inte lärt sig att forma bokstäverna korrekt. Jag har börjat med veckans ord på no-ord just därför, eleverna får 1p för rättstavat ord och 1p för rätt formade bokstäver. Vid det första förhöret blev det fler avdrag för bokstäverna än för stavningen.

mossfolk sa...

Oj så mycket trevligheter i veckan… eller gympan låter kanske mer viktig än trevlig.
Det är så underbart att kunna träffas igen! Bor din syster och systerdotter tillsammans?

Elisabet. sa...

Vonkis: men det här är ju ändå gymnasieelever ,-)

mossfolk: min syster köpte en gammal skånelänga med många rum och inredde övervåningen också, så där bor systerdottern. Hon arbetar i Lund, men bor just där på vischan. Ja, det ska bli sååå roligt!