tisdag 2 november 2021

Efteråt .....


Det slog mig idag, när jag visade pv (som körde) var mammografin ligger i förhållande till vårdcentralen, att jag börjar känna mig hemma här i landet Halland. 
Och som alltid var jag där i god tid. 
Hann ta några bilder från det fina och inbjudande väntrummet och plötsligt öppnades dörren av en manlig sköterska som frågade om jag var X och det var jag ju inte, jag var ju E.
"Men då får du komma in nu", sa han och log. 

Detta var första gången jag skulle undersökas av en manlig sköterska, men han såg så snäll ut och var så vänlig, så det gick bra. Och så hade han varma händer. 

Vi hann prata om en hel del. (Och den som nu redan läst om detta på Instagram, kan hoppa ner till den sista raden). Men om vad ...? Jo, vi pratade om var i syskonskaran man befinner sig (vi var båda rejäla sladdbarn, han är trettionio och hans syster sextioett) .., vi pratade om ursprung - om Portugal och Angola - om hans studier i Porto ("där är så fint Elisabet och människorna är så vänliga, mycket vänligare än i Lissabon och kanske är där inte sol så värst mycket eller blå himmel, men jag trivdes såå bra i Porto!" sa han och då tänkte jag förstås på annannan) och om våra föräldrar pratade vi också. 

Till exempel att hans pappa dog vid sextiofem års ålder och min vid sextiosex.
Jag fick veta att hans pappa hette Waldemar och hans mamma Eulalia och att han hade föresatt sig att lära sig att tala svenska så fort det bara gick och det kan jag säga, att den föresatsen hade han under sina fyra år i Sverige lyckats med. 

När allt var klart, när jag skyndsamt dragit på mig klänningen och sticketröjan och rättat till mitt rufsiga hår, då tog jag honom i hand och tackade för att han hade förgyllt den annars tämligen ångestfyllda mammografin.

Och så var det sista raden, ja. 
Ja, vill ni läsa nånting som verkligen värmer hjärtat .., då rekommenderar jag ett besök hos madamen i Portugal. 

3 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Den där länken ... Den är lite "konstig".

Det är väl hit den ska leda?

https://annannan.wordpress.com/2021/11/02/min-pappa-i-sin-krafts-dagar/#comments

Eller tänker jag fel?

Bert Bodin sa...

Jag hamnade direkt i kommentarerna i ett tidigare inlägg hos "anannan". Men nu blev det rätt.

Elisabet. sa...

Bert; Ja, precis! Får ändra.