torsdag 4 november 2021

Bekanta och ändå inte ....

Lägger mig tidigt, vaknar tidigt. Vaknar av en dröm som är så verklig och så obehaglig, så jag pratar in handlingen på mobilen .., anar att jag kanske inte minns den några timmar senare. 

I drömmen har jag fått en lägenhet på Regementsgatan i Ystad och jag är på väg till den lägenheten, men har förstås tappat nyckeln och vad värre är, jag kommer inte ens ihåg vilken port jag ska gå in genom! Öppnar flera dörrar, nej, ingenstans är hemma. Tänker ringa och fråga någon, men det visar sig att mobilen inte längre är en telefon utan en liten minidator, en sån vi har i affären när vi inventerar. 

Har sedan svårt att somna om, så jag lyssnar först till USA-podden (intressant diskussion mellan Cecilia K och Roger W, i ett avseende har dom helt olika åsikter) och jag tänker att Joe Biden nog inte blir omvald, särskilt när jag hör en kvinna intervjuas och hon berättar om hur mycket bättre allt var med Trump och till råga på allt så vinner republikanen Glenn Youngkin guvernörsvalet i Virginia och president Biden, som går alltmer "stöppelfött", han har somnat till i Glasgow. Ja, Gud.

Därefter testar jag podden Det politiska spelet, förkortat DPS - "en podd för dig som älskar politik och är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna i maktens korridorer" -.  

Nåja, älskar politik är väl att ta i, i alla fall för egen del. I programmet finns bland annat Fredrik Furtenbach och hans röst är förstås bekant och Parisa Amiri är programledare och så är där några andra som jag inte känner till. Ligger på sidan och lyssnar .., harry nära mig .., men tänker att jag inte känner mig hemma i podden, det är som när man stigit in i ett rum där alla känner varandra, medan man själv inte känner en enda kotte. Här handlar det om svensk politik. Eller: man upptäcker ytligt bekanta, men känner dem ändå inte.

Några timmar senare ringer dottern som har arbetat natt. Hon låter tröttare än vanligt ., säger att det rent känslomässigt har varit tungt på det här passet. Själv tänker jag på mannen som ramlade sju våningar ner och landade på någon annan som dog. Det är som den allra värsta skräckfilm och rent obegripligt hur det har gått till!

Nu Svenska Dagbladets korsord. 

Klockan ett har jag tid för klippning hos Lena i Harplinge. Har sååå god lust att kortklippa mig, men frisörskan tvekar alltid och då ångrar jag också mig.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Bevare oss för trumpretur! Då är det nog ute med världen.

Ryser.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: men jag har svårt att se hur Biden ska få igenom alla sina förslag, eller ens hälften av dem. Jag blev så vanvettigt glad när Biden vann och tänkte att nu blir det helt annorlunda och det blev det ju också, men amerikanarna som nu är missnöjda .., hjälp, om dom väljer bort honom! Och det tror jag att dom gör, tyvärr. Ska bli intressant (kanske en rysare) att följa mellanårsvalet.

Bert Bodin sa...

Fast det vore nog bra att ägna oss åt vårt eget val i första hand.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: absolut! Men det ena utesluter ju inte det andra.

annannan sa...

Det var väl redan på förhand mer eller mindre klart att Biden bara ska sitta ett mandat, med tanke på hur gammal han var när han svors in. Det vet jag inte om jag bara tänkt själv, eller någon mer insiktsful person sagt. Men om tre är är han 81...

Turtlan sa...

Har svårt tro att Biden kör en omgång till och då pga åldern. Dels blir han inte omvald men också pga åldern. Sen ryser jag vara tanken att Trumpen blir omvald men med han och amerikanerna förvånar man sig aldrig.

Jag är närapå slutkörd efter en dag på en vårdcentral men det är inget jämfört med en natt på Iva!!!! All beundran till dottern!

Elisabet. sa...

annannan: så är det förstås, men jag tycker att han har tacklat av redan och tänker att det göder Trumps anhängare.

Turtlan: M brukar säga att personalen dagtid har det mycket stressigare än nattpersonalen och ni har säkert fullt upp också. Det är väl olika uppgifter bara.