onsdag 3 november 2021

En onsdag ....

.. i början av november - och på sin lillebror Ulfs sextiofemårsdag - får pv ett ryck att röja i garaget. Egentligen var det jag som föreslog den där röjningen, men utan att jag ens hann blinka nu på morgonen, så var husets herre i full fart där ute! 

På gräsmattan trängs nu allt möjligt som ska fraktas iväg till återvinningen i morgon. Det är den guldiga soffan, en turkosfärgad kökssoffa som även den tillhört Gunvor och Viking, där är en eller flera stolar, ett runt snurrbord, kartonger med gamla tyger/dukar etc, tre stora solfångare och värst av allt: en supertung båtmotor som en gång satt i den gamla segelbåten och byttes ut första sommaren vi var tillsammans! 

Hur vi någonsin ska få upp denna båtmotor på släpvagnen, övergår mitt förstånd, men är det nånting som pv verkligen är fenomenal på, så är det såna saker. 

Måtte det gå bra. 

Själv räfsade jag ihop ett antal säckar med enbart ekens löv. Från sovrummet ser man nu ner till Ecke och Britts sommarstuga, ja, genom grenverket. Kanske sätter vi upp ljusslingan också, så blir det lite mer välkomnande. 


På väg till affären för att boka släpvagnen ringde sekreteraren från rehabavdelningen på sjukhuset och undrade om det gick bra att byta hjärtgympatid från nio i morgonbitti till klockan ett?  Men se då har jag klipptid i Harplinge, så av gympan i morgon blir intet av. 
Ja, ja, men det kommer ju en ny torsdag.

Lyssnar fortfarande till musik av John Rutter. 

På repeat dessutom. Och julmusik. (Candlelight Carol).  Det är så vackert så man nästan dånar.

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Men hur fick han ur båtmotorn ur garaget undrar jag?

Elisabet. sa...

Turtlan: först låg den på en plåtlåda som låg på en bräda och under brädan två järnrör som allt liksom rullade på - och som flyttades fram allt eftersom -. Sen domkraft för att få upp den. Men HUR den ska komma sig på släpvagnen ....?

Rexxie sa...

Usch, jag såg på ett avsnitt av Ambulansen på Sjuan där det var en äldre man som fått en Land-Rover-motor över benen... Inte trevligt!

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, det är just det jag är så orolig ska hända. Älskar såna program och allra mest brittiska Akuten, på den tiden det sändes.

Rexxie sa...

Går bland annat på kanal 12 på lördag och söndag-morgnarna kl 07:00. Heter Inside the Ambulance, och är mindre inriktad på misär och action än de övriga. Handlar mer om att åka hem till pensionärer och prata lite och ge dem lite medicin (typ kol-inhalatorer) och få dem att må bra...

Elisabet. sa...

Rexxie: det har jag nog sett, men inte på dom tiderna! Jag förundras alltid över hur oerhört spartanskt många patienter har det hemma .., och hur underbart snälla ambulanspersonalen är! (Fixar med hemtjänst osv).