onsdag 29 december 2021

I väntan på pv ....


Att komma in till Halmstad är som att byta liv för en stund. 
Här finns övergångsställen .., trafikljus .., cykelbanor och inte minst: ett slott! Halmstad slott är något av det vackraste jag vet i den vägen. Inte krusidulligt, utan så .., enkelt. 
Och vilken underbar färg på putsen! 


Och det här med valv .., är ju så fint! Slottet började byggas i början av 1600-talet - då tillhörde ju Halland ännu Danmark -. Den som är intresserad kan ta en digital rundvandring i slottet .., klicka bara på den här länken.


Detaljer. 


Det här med stenar .., nog är det väl ändå något visst med såna ..?


Och på väg till parkeringen igen. 
Att gå med högklackade skor på kullerstensgator ., det kan inte vara alldeles enkelt. 
Inte heller att promenera på såna gator om man har ont i sina knän eller kanske höften?


På väg till bilen igen. 
Då ringer pv och är irriterad. Swedbanks öppettider är endast tre timmar per vardag och när pv kommer vid halv elva, är det ungefär tjugo personer vilka står i kö utanför banken och kanske tiotalet som kommit sig in i värmen. 
Han måste ha en ny bankdosa då mobilen pajat, men tröttnar till sist på att stå i iskylan, trots att termometern inte visar på mer än någon enstaka minusgrad. 

Å andra sidan kan det inte vara alldeles enkelt att vara bankanställd. Dom flesta människor gör förmodligen sina bankärenden digitalt och jag minns uppriktigt sagt inte när jag senast besökte ett bankkontor. Men alla som nu inte har mobiltelefon med alla appar tillgängliga .., eller någon dator hemma .., ja, då blir det förstås knepigt. 
Och att vara till åren kommen och tvingas stå ute i kylan och vänta .., det bäddar för irritation förstås. 

Jag säger till pv att han får åka in i morgon och ställa sig i kö långt innan banken öppnar. 
Han verkar inte så där våldsamt trakterad av tanken.


Därefter en sväng till Rusta där jag köper ett slags "kalasbyxor" (egentligen leggings) fodrade med tunn fleece och till det facila priset av 19:90. Det är det allra mest ljuvliga i klädesväg jag tagit på mig .., så varmt och skönt om stjärten och benen! 

Passerar återvinningen och konstaterar att det nog varit mycket gott att skölja ned julmaten med. Flaskorna står i alla fall prydligt och är det fullt så är det. 
I Haverdal är det tomt - kanske har containrarna nyligen tömts?
Tänker nog mera på den som ska tömma containern. Står hen och plockar upp flaska efter flaska? 


Stannar till hitom lilla bron vid Ugglarp och släpper av pv och Harry. Eller: vi byter chaufför. Dom ska gå Kvarntorpsrundan, allt medan jag kör vidare mot Slöinge och köper en övermåttan läcker selma semla till pv; det var vad han drömde om på Ankaret (en semla, vilken som), men där har det fördröjts med semleproduktionen och det är nog charkpersonalen tacksamma för. Ni anar inte hur mycket semlor som säljs i affären och vilket enormt jobb det är!

Åter till Solhaga. Till mig själv köper jag ett tunt bröd Hallandsknäcke. Ååå, så gott det hade varit till en stark ost! Och nej, jag är inte lika förtjust i bakelser och semlor som pv. 

Dimman ligger  t ä t  över landskapet och sista biten innan jag kommer till bageriet, kunde jag lika gärna ha kört på en hockeybana. Så gräsligt hemskt! Undrar just hur det har varit på ortopedmottagningen idag?

3 kommentarer:

annannan sa...

Vackra och vilsamma bilder. Ja inte den på återvinningen då...

Jag beställde tid för rådgivning för mig och pappa i somras, och det gick lätt som en plätt att fixa bytet av dosan också. Kostade inget. Ett tips om PV kan vänta till dess det finns en ledig tid.

WalkaboutSweden sa...

Tack vare dig så har jag nu besökt insidan av Halmstad slott.
Tänk att det där virtuella fungerar så bra.

Elisabet. sa...

annannan: dosan har han fixat själv ikväll, men det är ju det här med mobilen som är stendöd och bank-id:t som finns där. Nåja, aldrig mera kommer han att köpa en begagnad telefon, om än så med garanti (en Swappie).

Walkaboutsweden: ja, det gäller mig med! Pv har sjungit där inne - eller ute - men jag har aldrig gått husesyn ,-).