lördag 1 januari 2022

April 2021 ....

Då fyller en liten minsting i Malmö två år och tårtan har hans mamma gjort. Och snart, om bara tre månader, fyller han tre år! 

Påskdagen 2021 fick vi besök av en annan minsting, som faktiskt är näst-minst, nämligen Edvin. Och vi låtsades vara sjuka och ordinerades (och fick) medicin  av överläkare Edvin och då kände sig plötsligt även doktorn sjuk och nödgades ta två små röda tabletter, ja, alla, förutom morfar visade sig plötsligt vara sjuka. Å andra sidan tillfrisknade vi raskt. 

I april börjar jag må bättre, det märker jag nu .., plötsligt orkar jag "skugga" bilderna igen. Som här. Och ja, jag älskar påskliljor!

Minnesord - eller mer som fragment av minnesord - till en far, från Svenska Dagbladet någon gång i april. "Vår far var en ömsint ....". 

Från Göteborg kommer helt oväntat ett paket innehållande de allra vackraste stickesockar! Avsändaren heter Ragnhild och på paketet finns underbara frimärken, däribland en liten mus. 

Orken kommer så sakteliga, men räcker inte ända fram. Når inte ända hem. Hjärtat bankar nåt hemskt. Nere vid parkeringen blir det paus och där ligger dom varma och trygga vantarna som Eva i Värmland har stickat. Så mycket värme och omtanke från rara bloggvänner. (När jag låg på sjukhuset saknade jag vantarna. Vilken trygghet dom blev!)

Och i ett handskrivet brev berättar Eva i Tyresö om vårfåglarna som dykt upp och där var också storskraken vid Tyresö slott. 


Och min storasyster i Skåne sprider glädje med ett alldeles underbart Glad-Påsk-kort!


Och så får vi tillökning i familjen, eller rättare sagt i familjen Böhlander i Upplands Väsby. 
Får jag presentera lille Steven, vars pappa heter Charlie och tillhör samma familj. Steven är ungefär lika ljuvlig som ett gosedjur!


Den 29:e april skulle min mamma ha blivit etthundra år. På bilden är hon blott trettiotre år och har fått sitt första och - som det skulle visa sig - enda biologiska barn. Min pappa hade önskat sig en son - en jaktkamrat - men tji, fick han. Nu hade han plötsligt tre döttrar. 
Inte en enda av dem skulle visa sig vara det minsta intresserade av jakt.


Och i april läser jag följande av Göran Greider: 

"Jag sov i våren. 

Jag gäspade och kanske flög en humla in och sen ut ur min mun ovetande. 

Jag såg katten leka i gräset intill min dotter. 

Läkaren ringde och ville bara kolla om jag hade feber. 

Det var en lördag i april. 

Jag var trött men rätt så lycklig."

Inga kommentarer: