söndag 6 mars 2022

Eftermiddag i landet Halland ....

En liten etta finns ledig vid sidan av Kustvägen, den som går till Falkenberg. Minns jag rätt .. kanske det var gamla E6:an? Har hittills inte sett skymten av några spekulanter till den lilla lägenheten, men det blir väl. 

Var det i Naturmorgon det pratades om murgröna och hur den brer ut sig? Ja, aldrig har jag sett dess like, inte på vår tomt i alla fall! Hela slänten är täckt av allt det gröna!

Där växer även ett exemplar av idegran. Såå mjuka barr! 


Och hur blev den här dagen?  Jo, jag åker och handlar på affären ..., svänger förbi friherrinnan och lämnar igen den lite mer ålderstigna mobilen vilken pv fick låna när hans - betydligt nyare - krånglade. (Det var väninnans mobil). Det bjuds på kaffe i solskenet och nybakat bröd efter Majas recept, det där supergoda. Eller egentligen är receptet hennes mamma Monicas. 

A-M är omåttligt idrottsintresserad, tackar nej till kaffet (har redan druckit sex koppar, säger hon) och går in till  sig för att titta på skidskytte. Då kommer grannkatten på objuden visit och Lenas katt Tiger är livrädd för denne katthane som kommer och visar upp sig .., och som brukar lappa till den arme Tiger. 

Tiger i sin tur har mopsat sig mot Harry, som helst inte går ut ur bilen när Tiger är i närheten. Det är som katten på råttan och råttan på repet. 

Får med mig några skivor bröd hem och hinner knappt innanför dörren, så ringer telefonen. 

Det är Ecke som undrar hur det gått för pv i Vasaloppet och jag säger det jag vet och så blir det tack och hej. Strax efteråt tänker jag .., att kanske dom var kaffesugna, jag såg ju deras bil nere vid infarten?

Ringer upp. Frågar om det skulle smaka med kaffe mot solväggen? 

"Ja, gärna!" säger Britt. 

Så jag brer mackor av det nybakade brödet och så sitter vi ute i en timmes tid kanske och det pratas om allt från skidåkning till Gomorron Världen i P1 ., till herr P i Moskva .., till medlemskap i Nato eller inte (vi är tämligen eniga) .., och Harry får ett tuggben och Britt ber om receptet på brödet. 

Och nu?

Pv har gått i mål på åtta timmar och åtta minuter och är mer än nöjd .., Harry och Sigge sover på soffan .., jag ska elda i kaminen och mörkret har fallit. 

Ungefär så.

4 kommentarer:

annannan sa...

Heja PV. Och Elisabeth och Sigge och Harry som håller ställningarna hemma i Halland.

Elisabet. sa...

annannan: ja, han måste nog få tårta på tisdag när han kommer hem!

Anonym sa...

Det ver faktiskt bara 8.02.48, rätt ska ju ändå vara rätt.
PV

Elisabet. sa...

Pv: tänkte nog på Gärderuds världsrekord då det begav sig!