söndag 6 mars 2022

När man vaknar ...


Lördagkväll. 

Tittar förstrött på Melodifestivalen, men ger upp efter en stund. Tänker att Lisa Miskowsky är den jag skulle ha röstat på, men gör det inte. Tänker också - som så många gånger tidigare - att jag tillhör fel målgrupp. 

Upptäcker att brittiska serien "Showtrial" visas och den serien har vi följt, pv och jag själv. Nej, jag tycker inte om den och inte vet jag varför. Kanske är detta med kriget tillräckligt .., ska man sen titta på mord och elände innan man går och lägger sig ..:?

Surfar runt bland andra kanaler. 
Nej, hittar ingenting, tar en bok med mig till sängkammaren (en av Bodil Malmsten), men kan inte koncentrera mig. 
Lyssnar till Kinapodden. 
Somnar innan halva programmet är tillända. 

Vaknar vid fyratiden. 
Kallsvettig. 
Har haft hemska drömmar och har svårt att ta mig ur dem; det är som att jag sitter fast i ett nät och försöker ta mig loss. 

Halv sju stiger jag upp. 
Går ut med Harry, hämtar tidningen, fixar frukost. 
Stannar upp. 
Tycker mig höra fågelsång av ett annat slag?
Inte bofink väl ...?

Klockan 09.00
Följer Vasaloppet på tv och får rapport om att pv nått "högsta punkten", alltså klarat av backen. 
Hans brorson Anton passerade nio minuter tidigare och den äldste - Antons pappa - har ännu inte kommit dit. Han påstod sig vara nöjd om han skulle komma till Smågan.

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Showtrial var sisådär. Vet egentligen inte vad som hände.

Mello ... Det där med målgrupp köper jag inte. Man måste utveckla sitt musikaliska sinne hela tiden. Bli lite "modern". Jag sitter inte här och längtar efter Jularbo och Lily Berglund (eller var det Berggren). Men semifinalbidragen igår lämnar inga intryck, det medges.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jo, jag tror på att jag som snart är sjuttio är "fel" målgrupp, det står jag för. För den skull kan man nog utveckla sitt musikaliska sinne. Det är väl också hela upplägget jag finner ..., ja, jag lockas helt enkelt inte av det, men roligt för alla som tycker om det och längtar till varje avsnitt.

Turtlan sa...

Hoppade över gå upp för att se starten. Vaknade lite .. nej inte lite… ledsen över situationen i världen. Dels min egen rädsla men och framförallt alla miljontals tragedier och folk som plågas.
Saknar att vara på båtmässan denna helgen, se på Vasaloppet från hotellsängen och sen flanera i Stockholm innan vi åkte hemöver.

Jaja vi är trygga här hemma. Så har inte alla det.

mossfolk sa...

Här är melodifestivalen viktiga grejer. Lillebror är med och tittar för första året. Han älskar sång och dans och att få rösta på sin ipad och är helt såld. När dessutom sommarskuggan dök upp var lyckan total.
Även storebror är superintresserad. De tittar varje vecka på förhandsvisningen av bidragen på fritids och har där också en intern röstning som avslutas med popcorn och saft.
Själv har jag ju alltid gillat melodifestivalen och tycker att det är extra kul nu med Hall of fame. Igår skrålade jag med för full hals när Arvingarna sjöng Eloise ;)
Maken däremot bevittnar det hela med ytterst svalt intresse. Ändå infinner han sig i soffan varendaste lördagskväll. Kanske för barnen att barnen är bra på att övertala. Eller för att de dukar fram hans favoritgodis ;)

Bert Bodin sa...

@ mossfolk

Fram för folk som vill utvecklas! 🤨🤣🎷🎻🎺🎹

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, just det, ni brukar vara där, på båtmässan. Ja, det är mycket som är upp och ner numera. Hu!

mossfolk: underbart med sånt engagemang för Melodifestivalen! Jag minns ju när du förr om åren gjorde listor med låtarna och vilka du tyckte om eller vice versa. Var det inte nånting sånt?
Pv har aldrig tittat på detta förrän vi träffades, nu har han väl gjort av det ..., ja, för att vara bussig :)

Bert Bodin: det är bra att du utvecklas! Vilken låt höll du på?

mossfolk sa...

Jo, förr dokumenterade jag alltihop. Numera har jag fullt upp med att titta, hjärtrösta och diskutera bidragen med barnen :)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: "Mello ... Det där med målgrupp köper jag inte. Man måste utveckla sitt musikaliska sinne hela tiden. Bli lite "modern". Jag sitter inte här och längtar efter Jularbo och Lily Berglund (eller var det Berggren). Men semifinalbidragen igår lämnar inga intryck, det medges."

Jag har väl aldrig någonsin skrivit att du bara skulle tycka om Jularbo eller Lily Berglund! Men att just titta på melodifestivalen för att utveckla sitt musikaliska sinnelag, det vet jag inte om jag håller med om. Jag kan tycka hur mycket som helst om musik som barnbarnen i 20-årsåldern gillar och har hittat mängder med musik som jag inte lyssnade till som ung.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Men vad jag menar är förstås inte att du bara lyssnar till gamla låtar.
Men om man riktar sig till en målgrupp så har man väl någon sorts underliggande fördom om vad 43-åringar gillar. Eller 15-åringar.
Jo - jag gillar Beatles musik. Men det är inte så att jag vill att populärmusik ska låta likadant årtionde efter årtionde för att jag ska tycka om det. Jag utvecklas med tiden.

Men som sagt, i lördags var det inte så mycket som fastnade. Och definitivt inte den där Halsbalo-låten. Den var nog riktad till min målgrupp. Tji fick dom!