lördag 12 mars 2022

   Helg ....

Lördag. 

I rabatten mot havet till blommar nu krokusar. 

Vaknar tidigt och har haft helt sanslösa drömmar. Jag har mött Eva-Lena, granne och lekkamrat från tiden i Malå och i drömmen står jag i kön på Burwalls bok,- och pappershandel (hemma förstås) och  jag känner mig iakttagen och vänder mig om .., och där står hon - Eva-Lena - och ler så varmt med sina bruna ögon och i drömmen har hon ännu fler fräknar än jag kom ihåg. 

Det är nog trettio år sedan vi senast möttes - minst -. 

Men nu har jag lämnat drömmens värld och sitter här vid bordet i datorrummet och lyssnar till P1, det är mest prat om Ukraina och det är så förfärligt så man vill kräkas, men man gör det inte. 

Hög, klar luft. 

Pv ska ägna förmiddagen åt jobb i lilla hamnen här i Stensjö; det är nånting med bryggorna som ska ordnas och jag ska promenera dit och ta bilder, har jag tänkt. 



Foto: Maria Askerfjord Sundeby. 

Från Gunnel i Majorna i Göteborg,kom en länk till Lundströms Bokradio, där Jockum Nordström intervjuas, ni vet, det var ju denne Jockum och hans bok "Året Runt" som jag skrev om igår. 

Och  t a c k, Gunnel!
(Bilden visar författaren/konstnären Nordström och intervjuaren). 


Anders Nilsson - aka Rexxie - var en av de första att kommentera på min tidigare blog. Jag tror att han dök upp 2005. Är det någon som inte har varit med så länge (här hos mig), så kan jag berätta att Rexxie är den som snabbast i Europa hinner googla och ta reda på fakta som vi andra funderat över eller har diskuterat här på bloggen - eller facebook -, så snabb på tangenterna, det måste han vara. 

Har jag mött honom på riktigt?
Ja, en gång, i Stockholm. 

Och så här ser hans vänstra hand ut. 
Det var på den tiden jag ägnade mig åt att fånga just vänsterhänder, men den här fångade han själv. 

Och idag fyller denne man år.  
Om 1 år från och med idag, blir det väldigt mycket jämnt.

Grattis härifrån Rexxie!
div

5 kommentarer:

Gunnel sa...

När vi bodde i radhus hade vi krokus i solhörnet som blommade den 15 april. Nästan exakt det datumet varje år. Det är ett avlångt rike vi bebor.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, verkligen! Minns när min syster som då flyttat till Lund berättade hur buskarna skirade i grönt och det var vårblommor och koltrastsång. I Malå låg snödrivorna meterhöga!

mossfolk sa...

I vår trädgård har årets första krokus slagit ut idag. I morgon ska här strösslas blodmjöl, så får de kanske kanske vara ifred.

Har du helt slutat med vänsterhänderna?

Elisabet. sa...

mossfolk: våra klarar sig, hur det nu går till?

Rexxie sa...

Tackar!