torsdag 10 mars 2022

Dagens fönster ...

När jag i månagskväll körde in till Halmstad för att hämta pv som då kom med bussen från Ljungby, parkerade jag vid busstationen och då kunde jag ta mig en bättre titt på det relativt nya hotellet som heter "Profil Hotels". 

I eftermiddagsljuset tyckte jag att det såg betydligt bättre än i fullt dagsljus, men pv var inte alls förtjust. 

Tur att dom där "vågorna" på den högra delen finns där .., det ger i alla fall liiite liv till det hela och påminner om färjeterminalens byggnad i Ystad.

(Lite senare: lägger in den länk som Rexxie bifogade i sin kommentar, där han tog upp att hotellet ser helt annorlunda ut på min bild. Det var väl kvällsljuset som gjorde det? )

8 kommentarer:

Rexxie sa...

Vad annorlunda det ser ut på din bild jämfört med Hallandsposten!

https://www.hallandsposten.se/image/policy:1.34401422:1600687318/4VxgxBWfsAxy1Oae4GRxEBD7Kq4.jpg?f=Regular&w=1440&$p$f$w=d747949

annannan sa...

Man vill ju inte låta som man hör till Arkitektupproret. Men om svensk samtida arkitektur som den tar sig uttryck i många större byggnader idag tycker jag ofta inte. Jag tycker det verkar som många av dessa hus förutsätter att det ska vara ett visst väder så att det speglar sig vackert i fönstren eller blir ett sådant gyllene skimmer som du visar här. Men det är ju ofta inte sådant väder. Och då blir de metall/glass/betongmonster.

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, det är precis som annannan skriver, i eftermiddagsljuset blir det så mycket finare! (Om det är sol förstås). När det byggdes höll jag på att dåna .., det påminde mer om hur jag upplevde det i Belgrad 1986.

annannan: så är det säkerligen. (Det där med ljuset). För i vanliga fall ser det grått ut! Iskallt.

WalkaboutSweden sa...

Som jag brukar säga; det byggs å det byggs.
Men många nya byggnader är tyvärr fula.
Ibland med någon slags DDR-känsla.
Ljuset som du fångade där, det gjorde kolossen nååååågot finare.

Bert Bodin sa...

Rysk arkitektur verkar vara melodin nuförtiden. Även för svenska arkitekter.

Guy sa...

"Garneringen" uppe på taket ser ut som ett sågblad. Den förstärker snarast hård- och kantigheten tycker jag.

Elisabet. sa...

Guy: och jag tycker tvärtom. Den bryter ju av från det stålgrå dagtid också ,-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det är väl lika så bra att göra så att ryssen känner sig hemmastadda när dom kommer. Dom verkar ju sugna på att ta över ....