torsdag 10 mars 2022

Kaffetåren ....


Så här är det: godare kaffe än Arvid Nordquists "Festivita" har jag aldrig smakat.  

"Festivita är ett bryggmalet kaffe och extra mörkrostat från Arvid Nordquist. Intensiv doft. Kraftfull och fyllig smak med inslag av mörk choklad. Lång och generös eftersmak.

Festiva kaffet är 100% klimatkompenserat och 100% hållbart certifierade Arabicabönor från Brasilien, Centralamerika, Colombia och Östafrika."

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vi gillar både Festivitas, Svea och Franskrostat från Arvid Nordqvist. OCH!!! De har fortfarande 500 gram i paketen!
Hedgrenskan

WalkaboutSweden sa...

Vi gillar den också. :)

Turtlan sa...

Har du gått och blivit Influänser’ ;-)

Skulle kanske testa istället tänker den enjängda lila kaffe vänner.

Anonym sa...

Festivita är också min favorit!! Hoppas den får vara kvar när det kommer nya rostningar/blandningar. Crescendo var också en sort som föll mig i smaken. Den finns tyvärr inte längre hos Löfbergs :(
Efter Covid smakar inget kaffe lika gott som tidigare! Dricker det nu oftast för koffeinet. Så nu duger även snabbkaffe.
/ Carin

Elisabet. sa...

Hedgrenskan: och Walkaboutsweden: Vi har alltid haft Gran Dia, men den var slut i hyllan, så då blev det den här. Jysses, så gott! Jag som dessutom - egentligen - inte är någon kaffedrickare (måste alltid ha nånting till, om så ett litet kex), men det här var annorlunda!

Turtlan: jominsann, nu ska miljonerna ramla in ,-).

Carin: för mig blev det nästan tvärtom, att kaffet smakar bättre :). Däremot kryddar jag MYCKET mera nu för tiden .., tycker inte att det smakar så mycket annars. Var du sjuk länge?

En vanlig man sa...

Wanyama från Arvid Nordquist är nog en av mina favoriter.

Bert Bodin sa...

Uppriktigt sagt är jag inte särskilt inriktad på en viss sort. Det mesta går fint. Men just den där har jag för mig att vi gillar. Men jag kommer aldrig ihåg namnen från gång till annan. Fast Arvid är ett bra köp.

Elisabet. sa...

En vanlig man: helt otroligt vad ni är många som testar olika sorter! Imponerande.

Bert Bodin: Vi har nästan uteslutande valt kaffesort beroende på priset, men nu vete sjutton om jag inte skulle kunna hålla mig till enbart en sort - den på bilden -? I Skåne vande jag mig vid Zoegas som görs i Helsingborg, men Zoegas var godast just i Skåne - kanske var det vattnet -?

Turtlan: det känns ju inte roligt att säga att man kan nästan räkna på ena handens fingrar hur många Löfbergs Lila som passerade kassan i Ystad och inte var det ofta här heller.

Carin sa...

Jag var förkyld i några dar och förlorade smak och lukt, ingen feber. Trots 3 sprutor var PCR-TEST positivt! Nu 3 mån senare är inte smak och lukt helt tillbaka :(
Skönt att slippa gråta vid lökhackning �� och viktminskning då kaffebröd inte smakar. Brukar ta en morot till kaffet...
/ Carin

Elisabet. sa...

Carin: ja, ack att man hade drabbats av viktminskning ,-)!