onsdag 15 juni 2022

 Det ena och det andra ....


Bilden: när vi möttes i fjol i Ystad och firade min systers födelsedag. Hon är född 1941. 

Det är nästan ett helt år sedan vi sågs, min äldsta syster, hennes dotter och jag själv. På söndag ska det bli av! Å, så jag längtar och så glad jag blev när det passade för dem. Min syster har gjort illa sig i foten, vägrar uppsöka akuten och är väl därför tämligen handikappad. Kanske kan vi skjutsa henne dit? 
(Torde vara tveksamt .., men kanske). 


Bilden: på min systers kylskåpsdörr. 

Alltså fixar vi mat och tar med oss. Tur att jag köpte en fin pajform idag (skink, - och broccolipaj är smarrigt!), en paj kan man ju lätt förbereda och bara värma upp. Eller så kanske vi kan grilla?

Annat?
Jo, igårkväll tittade jag på kanal 5 och programmet "Naked attraction", ett slags dejtingprogram där deltagarna uppträder nakna och där en man eller kvinna får välja mellan ett antal kvinnor eller män.
Inga kläder som skyler, alltså. 
Den som ska välja sin drömdejtperson får då först titta på mottagarnas nedre del av kroppen och så blir  det brösten, hur rösten låter, leendet och till sist hela människan. 

Vad tyckte jag?
Ja, nu var ju mannen ifråga (han som skulle välja) otroligt vänlig och peppande och tyckte precis alla var superfina, gulliga och vackra, men ..., nej, för mig är det helt ointressant.

Det enda som kanske är bra, är väl att så många olika kroppstyper visas. 
Där var små och större bröst, någon var väldigt slank, en annan lite mullig .., gemensamt var dock att dom flesta var väldigt tatuerade och såg ut som småflickor nertill - det vill säga  - helt rakade och ofta med piercing. 

Jag kände mig som om jag vore född på 1700-talet.

7 kommentarer:

Gunnel sa...

Tittade på en engelsk version av nakenheten för ett tag sedan med både män och kvinnor. Tatuerade och med piercingar både här och där. Tyckte att programmet var pinsamt, vilket kanske beror på att jag är en relik från ett annat århundrade.

Babsan sa...

Jag tittar inte på denna typ,av förnedrings TV .Tittar varken på,Gift vid ..Farmen,Robinson och gud vet vad programmen heter.Tycker det är pinsamt.Fattar inte att folk ställer upp.

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Håller med om att känna sog antik.

Babsan sa...

Jag måste lägga till så det inte blir något missförstånd.Jag bryr mig inte ett dugg om att andra tittar på dessa program.Vi är ju olika så är det bara

Marianne Ekwall sa...

Vi tittade på premiäravsnittet. Båda två kände vi att det inte var något för oss. Fanns inget som lockade. Det kändes mest fånigt. Även om det var olika kroppar och hon valde mellan både män och kvinnor så föll valet ändå på den som hade den mest perfekta kroppen. Jag kan tänka att det kanske är lite mer spännande att inte ha sett allt vid första träffen. Jag väljer något annat att titta på på TV

mossfolk sa...

Jag håller helt med Babsan. Program som ska föreställa någon form av sociala experiment, men i själva verket sänds i rent underhållningssyfte, det känns mest bara jobbigt (tycker jag).

Elisabet. sa...

Gunnel, Babsan, Irene, Marianne och mossfolk: jag undrar verkligen vilken målgrupp producenterna har tänkt sig? Det är möjligt att det kan avdramatisera utseendet på kroppar, men jag tror också att det kan bli som Marianne Ekwall skriver - att det till syvende och sist blir idealet som vinner -.
I den brittiska versionen lär det vara betydligt hårdare tongångar.

"Bonde söker fru"- programmet klarar jag aldrig av att titta på.
Nåväl. Det är ju bara att byta kanaler; det finns ju många ,-).