söndag 12 juni 2022

    Kommer inte ihåg ...


... var jag såg det, kanske från någon film från instagram, men det var i alla fall ett klipp från en livsmedelsbutik någonstans i USA och jag höll på att ramla baklänges, så fruktansvärt höga priser var det på enbart grönsaker!

Och rejäla prisökningar märks ju tydligt även här hos oss och även på andra varor. En grillad kyckling som på extrapris kunde kosta 29:95, är nu uppe i 49:- när det är kampanj! Ost som på kampanj kunde kosta 69:90 kilot, är nu på annons uppe i 90:-/kg! För att inte tala om kött och kaffe, ja, det är väl bara början. Tänk, en ensamstående kvinna med låg pension - oj, så kännbart det måste bli -!

Pasta kommer förstås också att gå upp pris (vetet ....), ja, det är väl bara havregryn kvar att kalasa på? Förr i världen lär det ha vimlat av fisk här i havet. Det gör det inte numera. Till detta så kommer då höga drivmedelspriser. Ja, just nu tycker jag att det är underbart att ha el-bil och låg elkostnad.

Ja, det var några söndagsfunderingar.

4 kommentarer:

Babsan sa...

Har ni låg elkostnad…..här har vi slagit rekord under våren.Trots luftvärmepumpar och täljstenskaminer.

Elisabet. sa...

Babsan: pv är sedan femton år tillbaka med i ett vindkraftkoperativ och har andelar där och får på så vis lägre kostnad. För elen betalar han 45 öre kilowattimmen, momsen inräknad. Vår och sommar har vi stor nytta av solfångarna (inte solceller) så vi släpper elda eller använda elen för att få varmvatten.

Bert Bodin sa...

Ja visst märks det att maten blir dyrare. Man får bli lite mer kreativ och förädla rester från tidigare måltider. Inget ätbart slängs.

El har vi inga problem med i den här delen av landet, där den produceras. Dessutom är det ju ljust dygnet runt. Inga lampor (så gott som) lyser. Varken inomhus, eller gatubelysning.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det gäller att vara kreativ vid inköpen. Tacksam att vi har rejält med frysutrumme, så kan man köpa på sig när nånting är extrabra-i-pris.