måndag 13 juni 2022

    Nej, en dag till ....

Varje dag tror jag att det är den sista arbetsdagen för pv, men nu är det så att i morgon lär den ska inträffa. Betygspapperen som han ska skriva under, var ännu inte utskrivna. Nu gör han sig i alla fall redo för övning med Halmstad Kammarkör. Den kören ska uppträda i England någon gång i sommar, men husets herre har tackat nej till att göra dem sällskap. Kanske är det seglingen som hägrar?

Med jobbet är det så att han meddelat vikariepolen att han nästa läsår, det vill säga, från och med i höst, kan tänka sig att hoppa in och arbeta, men då väljer han ju själv när och hur. I år har han haft tre egna klasser och så blir det ju inte som vikarie. 

Ungefär så var det.


Igårkväll hade vi gäster på grillmiddag. 

Vi började vid fyra och kanske blev dom här i fyra, fem timmar och oj, så mycket prat det blev! Väldigt mycket om fördomar. Har man såna? 
Såklart att man har, men kanske av olika slag!
Den allra största fördomen är väl som bekant att man inte har några.

Bland annat diskuterade vi livligt detta med om man absolut inte fick ingå äktenskap med någon från sitt eget land, skulle det då bli problem och när i så fall? Och varför. Vore det knepigare att ingå äktenskap med en indisk man, än någon från t.ex Finland?

Våra gäster träffades på ett dansgolv när dom båda var i tjugoårsåldern .., dom har haft ungefär liknande uppväxt och båda har ett syskon var. Dom delar värderingar i det mesta och har haft liknande yrken. Väldigt samspelta. 

Båda har haft mammor som säkerligen var inombordsstarka, men där - som jag har förstått det - mannen var den som bestämde. Den enas mamma fick matpengar tilldelade av sin make.

Och jag själv?
Pappa med sin eländiga uppväxt, men som ändå lyckades bra och kom upp sig; som fick någon slags revansch. 
Mamma uppvuxen i en stor familj där hennes pappa dog tidigt och mormor tog hand om hus och hem och var en såååå s t a r k  kvinna, precis som mamma. Och likadant med mina äldre systrar. Jag undrar om det är därför jag ofta har haft svårt att underordna mig manliga chefer? 

Det var så intressant det där pratet ., att liksom försöka utröna hur mycket som vi påverkas av vår uppväxt. 

Ett tag pratade vi om Muhammeds hustrur, om vilka jag sannerligen inte hade mycket koll; för att inte säga noll koll. Det hade däremot en i sällskapet.

Ja, så där kan det surras när man väntar på att middagen ska bli klar .., och när man sen väntar på jordgubbarna och mangobitarna och lite efteråt också.

Inga kommentarer: