tisdag 14 juni 2022

     Nu är han fri ....

Kort sammanfattning: (kan det vara möjligt att jag kan fixa en sådan ..?). 

Härligt med pv hemma. Inga fler tidiga morgnar när klockradion ringer vid femtiden. Ja, inte på ett par månader i alla fall. Vi firar med rabarberpaj tillsammans med friherrinnan och A-M. Allra mest pratar vi om olika nyanser av grönt, ja, det gäller den blomlåda som pv gjort och som jag valde färg till. 

Några timmar senare blir det middag. Rårakor (riven potatis, morötter och palsternacka) och stekt bacon. Lingonsylt till. Ljuvligheter så gott. 

Därefter en sväng till Skallkroken. Vi städar båten; dammsuger, torkar golv och väggar och sist av allt tar jag mig ett dopp. Varmt och skönt. Det var sammanfattningen det. 

Så till något annat.

För några år sedan skrev jag följande om minnesorden i DN, det handlade om Nadja:

"Ägnade morgonen åt tidningsläsande. Minnesorden om Nadja Ambjörnsson gjorde mig varm  l å n g t  in i hjärteroten! Allt som oftast handlar minnesrunorna om människor med aldrig så fina titlar,, vilka ordenssällskap de tillhört ..., ja, det blir ett enda långt uppräknande av deras insatser och det är ju inget fel i det, men inte träder direkt bilden av människans personlighet fram. Det gjorde det däremot när jag läste om Nadja. Och så underbart med ett foto till!"

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag blir alldeles rörd... så äkta och varmt skrivet!

Elisabet. sa...

Bloggblad: det blev jag med! Sååå fint skrivet.