onsdag 28 september 2022

Denna dagen, en onsdag ....


... meddelade pv - det var när vi satt vid köksbordet - att om det skulle bli fullt krig, så skulle han faktiskt anmäla sig för tjänst, om ansvariga vill ha honom. 

"Hellre det, än en trettiofemåringar med familj", menade denne man, han som igår var på hälsokontroll och visade sig vara vid god vigör.

Vi pratar ofta om kriget i Ukraina och nu, såklart om sabotaget mot gasledningarna. Vi pratar också om ryska män vilka flyr i strid ström till de länder som ännu tar emot dem och vi talar om den riggade folkomröstningen, men det blir också prat om hallgarderoben vilken borde rensas och huruvida köksskåpen kanske borde målas om.

Så har jag börjat plocka in pelargoniorna. 

Några av dem ska få bo i mitt sovrum (mitt och Harrys) ..., och för tredje gången kollar jag tiden inför besöket på hjärtmottagningen i morgonförmiddag. Avdelning 42, klockan tio och trettio.

Och så har det regnat prick hela dagen.

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Låter lite som det pratas här också. Ja förutom det där att anmäla sig som frivillig. Men så klokt tänkt.
Men ibland har vi nyhetsstopp. Det räcker nu säger vi. Jag kan tex lite för lätt grotta in mig på nyheter och då behöver jag någon som stopp för tittandet.


Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Kan inte låta bli att fundera över gasläckorna och vad som kommer att hända härnäst.

Bert Bodin sa...

Det där med gasläckorna är verkligen kusligt. Men vad jag inte förstår är att inte Rysland (Det stavas så nuförtiden.) kan stänga tillförseln.
Men det är ju en konstruktionsmiss att gasledningen inte byggts i sektioner, med möjligheter att stänga av här och där vid behov. I byggbranschen verkar en del tänkande saknas.

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag önskar att jag kunde stänga av, men det tycks helt omöjligt och inget blir ju bättre för att jag grottar ner mig i eländet. Jag tror att det beror på att jag är hemma numera och har all tid i världen att lyssna på nyheter och poddar av alla de slag.

Elisabet. sa...

Irene Lundmark Alm: instämmer!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: och så godtrogna alla har varit! Jag tyckte ju att det var synd att Angela Merkel avgick .., hon var ju verkligen bundis med Putin! Nåja, man var i gott sällskap - inte för att det hjälper -.