lördag 1 oktober 2022

Kväller ....

Det blev en fin lunch tillsammans med Sonja. Jag hämtade henne i Harplinge och hon åt med god aptit och sedan blev det kaffe med kaka i vardagsrummet och eld i kaminen. Mycket surr .., det handlade om hennes arbete som distriktssköterska .., om gemensamma släktingar till henne och pv .., och det var husköp och mäklare och föräldraskap och allt möjligt annat som hann avhandlas.

Sonja är åttionio år fyllda och har blivit så liten och tunn. 

Efteråt, när jag skjutsat hem henne, tittade jag in i affären för att köpa zucchini, vilket jag glömde igår. Döm om min förvåning när dessa kostade 21:95 STYCK! Nej, då fick det vara. Jag fryser in tomaterna i stället och inväntar ett lägre pris, när det nu kan tänkas komma. 

För övrigt lugnt och stillsamt. 

Jag frågade pv om han ville se film med mig och det ville han. Det blev franska filmen från 2021 "En annan värld" och vi tyckte båda om den. Bra skådespelare och ganska lågmäld .., ingen actionrulle. Och så är ju det franska språket en bonus i sig .., så vanvettigt vackert!

(Perfekt musik som knappt hördes, men ändå var så bra ..., det tänkte jag också på).

Så här beskrivs filmen: 

"En annan värld är fransk film när den är som bäst. Lindon och Kiberlain är lysande som de äkta makarna Philippe och Anne Lemesle, vars äktenskap har fallit sönder i takt med att mannens arbete inte bara slukat mer av hans tid, utan även hans moral. Philippes och Annes äktenskap är bara en av de saker som offrats för företagens vinst; och ju längre ner i företagshierarkin man befinner sig desto högre än insatsen. Går det att följa alla säkerhetsföreskrifter när kravet på tillverkningstakten ökar? Hur mycket, och hur många, är vi villiga att offra för aktieägarnas krav på ökade utdelningar."

Nog är det ju ändå fantastiskt, att man för 39 kronor kan streama en film hos Triart.se och då har man möjligheten att se den i minst 24 timmar (kommer inte ihåg om det möjligen är det dubbla?).

6 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Och med ett lånekort hos ett anslutet bibliotek kan man strema ett antal filmer i veckan gratis hos https://www.cineasterna.com/sv/ och där gäller varje "lån" i 48h.

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: ännu bättre! Tack för tipset! Tror att jag lägger ut dina rader som ett eget inlägg.

Bert Bodin sa...

En film jag missat.

Och det där med Triart.se och nedladdning, vet jag inte hur man gör, erkänner jag. Laddar ner den till datorn, eller???

Bert Bodin sa...

Vilken vacker snigel, förresten.

Anonym sa...

Bert: jag går in på Triart.se via min laptop, väljer film, betalar via Swish och sen kopplar jag min laptop till tv:n. (Om jag är ensam hemma ser jag filmen på min laptop, skippar tv:n).

Anonym sa...

Bert: det tycker jag med! / Elisabet