lördag 1 oktober 2022

Torsdag ... (om ni nu inte hade kläm på den saken ....).


En bra dag. 

Besök hos Ugglarps Grönt och inköp av diverse grönsaker. Såväl fänkål som palsternacka är stora och frodiga och långt mycket fräschare än de som finns i många andra butiker! 

Vi är dom enda kunderna och i ett stort rum, ett slags lager, står personalen och arbetar .., packar varor, kanske? 

Därefter iväg till Skallkroken där pv ska ordna en ställning vilken ska hålla uppe presenningen till båten. 

Det tar lång tid och är ännu inte helt färdigt. Harry och jag själv släpptes av några kilometer innan hamnen - jag ville få lite frisk luft -  och efteråt sitter vi i bilen och inväntar husse. Då har det börjat regna lite också. 

Kommer så småningom hem och fixar middag och efteråt drabbas jag av det där oförklarliga som gör att jag ibland däckar totalt, fryser så jag skakar och får huvudvärk. Pv masserar tinningarna .., jag halvsover intill Sigge och Harry och när jag vaknat till liv igen, tittar vi på en dokumentär från Heathrow flygplats i London. 

Å, jag älskar såna  program! Och ååå, så jag beundrar all personal vilka ska hantera - dels sin  egen frustration när resenärer är sena att gå ombord eller annat - men även alla passagernas ilska eller bedrövelse! 

Allra mest beundrar jag flygledarna uppe i sitt torn. 

En av dem, en man, berättar att han som liten pojke ägnade dagarna i ända åt att leka med tågbanor och fick på så sätt lära sig att ha många järn i elden; han var alltså som en liten tågledare .., och egentligen gör han samma sak nu, men i långt större omfattning förstås. 

Och vi fick veta att endast 1 % av alla sökande till flygledarutbildningen klarar sig.

"Det här arbetet har mera med fallenhet att göra; detta att kunna ha tusen järn i elden samtidigt .., här  lyfter ett plan var 45:e sekund och nästa står liksom bara och väntar ..., och jag ska ha koll på dem alla. Och jag, som hade dåliga betyg från skoltiden, jag fixade utbildningen, ja, klarade mig bättre än de med aldrig så hög IQ", sa mannen. 

Tänk, jag tyckte nog att han log.

Inga kommentarer: