torsdag 29 september 2022

Halv sju ...


... lär solen gå ned här i landet Halland. I skrivande stund är klockan lite över 19.00 och när jag slänger ett öga mot köksfönstret, så .., jodå, nu är det nästan helt mörkt ute. 

Egentligen tycker jag om alla årstider .., kanske mest av allt hösten som är så prestigelös, men att ljuset tackar för sig, det är inte särskilt upplyftande. 

Om detta pratade vi nyss, pv och jag själv, men så ringde Ecke och han lever ju i ett konstant mörker, vare sig det är sommar eller vinter, höst eller vår. Inte minsta lilla strimma av ljus letar sig in till honom.

Ecke frågade om vi sett några jobbare på deras tomt? Jo, hela veckan. Och jag berättade om plommonträdet som kapats (där ska bli en Friggebod verkstadsbod) och han sade att trädet var ett Reine Claude - enligt Eckes åsikt de allra godaste plommonen - så det var nog som en liten sorg. Det ska inte bara kapas, det ska tydligen tas ned helt och hållet. 
















För övrigt?  Läser Anna-Lena Laurén i DN och tänker att hon skriver så bra. Igår ringde en man som erbjöd oss Svenska Dagbladet .., men jag tackade nej. Tack och  lov att det går att läsa DN på nätet! 

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Även om solen går ner halv sju, så gör den det med stil.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: förvisso! Men det känns aningen vemodigt. Å andra sidan är det så mycket annat som skapar dysterhet, så man får väl glad åt det lilla.