söndag 30 oktober 2022

Det finns dagar ....


... och så finns det dagar. 

Guldstjärnedagar. Så var det idag. Pv tog sin rullskidetur, men halverade den nästan då det helt enkelt blev för varmt .., så vi möttes i Skallkroken och tog var sitt dopp (jag simmade nog tio simtag) och efteråt kaffe och några Annas pepparkakor (så. goda!) 

Så ljuvligt, underbart det var, som en solig vårdag.

Och på andra sidan hamnen tog någon upp sin motorbåt .., andra puttrade iväg ut för att fiska ., andra kom tillbaka .., många promenerade ute på piren och alla hade plockat av sig jackor och mössor. 

I gräset blommar ännu små, små blåklockor.

På väg till hamnen råkade jag lyssna till delar av dagens gudstjänst som sändes i P1. Det ska jag säga, att så vacker sång som hördes där, ja, det var i det närmaste himmelskt. Kollade alldeles nyss ., jo, det visade sig vara Uppsala domkyrkas goss, - och flickkör. Ungefär 42 minuter in i programmet hörs detta ljuvliga.

Ringde till min syster i Skåne senare under dagen och hon lät panikslagen och sa att hon inte kunde andas. Skickade ett sms till hennes barnbarn N och bad henne ringa efter ambulans och få iväg R till sjukhuset. Någon timme senare ringde min syster. Nu var allt så mycket bättre .., hon  hade fått fatt i dotterns astmamedicin (hennes egen, som hon beställt på nätet, hade inte kommit) och allt var okej. En halvtimme senare ringde hon igen och undrade hur det hade gått med Harry hos veterinären. 

Ja, det är bara att konstatera, att det där envisa att inte gå till doktorn, är genetiskt.

2 kommentarer:

annannan sa...

“ det där envisa att inte gå till doktorn, är genetiskt.”

och Harry har också fått en släng?!

Anonym sa...

annannan: exakt!