fredag 4 november 2022

Dagens fönster, en viktig seger och lite till.

Tänk, att i Skåne finns (eller fanns ., huset är kanske öde?) någon som tycker lika mycket om spetsgardiner som jag själv gör. 

Mina hänger i uterummet och ibland tänker jag att .., ja, men nu är det ju snart jul och då borde jag kanske byta till lite grövre tyg i gardinerna, men nix. 

Ännu får dom hänga uppe.

Det här fönstret fångades av annannan under hennes besök hemma i Skåne. 

Stort tack!

Och titta vilket vackert tegel!

Resultatet av dagens nyhetsquiz utföll så här: jag hade 8 rätt (fel på reaktorfrågan, samt på musikfrågan) och pv hade (jag tror knappt att det är sant!) 5 rätt. Fel på musikfrågan, filmen, teatern, danska partiet, samt författaren. Aj, aj. Detta måste firas (ja, att jag för en gångs skull hade fler rätt .., tror minsasnn att jag ska köpa honom en chokladbiskvi från Börjes i Harplinge .., som tröst). 

Just nu Nyhetsmorgon på tv 4. Rena skräckbilden visas ..,  nämligen Donald Trump som inför jublande anhängare säger att det är "very, very, very troligt att han ställer upp i det kommande presidentvalet". 

"Very, very". 

För övrigt? Nio grader varmt nu på morgonen .., tända ljus ..., Harry som sover på soffan .., och Sigge, han gick helt sonika en trappa upp och ligger nu ihopkurad på pv:s säng. Vill förstås ha lugn och ro. 

Livet  ..., som det är.

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Va!?

Bara 9 grader!
Vi har 7.

Det där med Trump hoppas jag är ett Halloweentrick.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, och här blommar Ingrid-Bergman-rosorna! Sju grader i Norrbotten. Snart har ni inga vintrar längre där uppe .., bäva månde skidanläggningarna! Och Trump .., ställer han upp (och det är ju very-very-very troligt), vinner han säkert. Ingen annan republikan har väl en chans ..? Och jag tror bergsäkert att han vinner över Biden. Tyvärr.

Anonym sa...

Varje gång jag går förbi hoppas jag se de här huset få den omsorg dess tvilling och granne får. Men tyvärr förblir det obebott. Läget är fantastiskt.

Bloggblad sa...

Ju fler "very" desto mer skeptisk blir jag att han tror på det själv.

Elisabet. sa...

Bloggblad: å, så glad jag blir om du har rätt!

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Turtlan sa...

Här blev det 8 poäng. Glad för det 😀

Anonym sa...

Det var jag med! /Elisabet