söndag 30 oktober 2022

På agendan och lite till ...

Då ska det bli promenad med harry, tillsammans med pv som nu har höstlov att se fram emot. Vi ska ta en sväng förbi Stensjö Ägg och köpa ett flak, det får vi inte glömma bort. 

En av oss tänker sig att åka rullskidor (ganska långt), därefter stundar gemensamt dopp i havet. 

Den andra - det vill säga jag själv - letar biografer som visar den svenska dokumentären "Döttrar". 

Letar vidare. 

Tv:n påslagen. Malou von Siwers pratar med en "panel" bestående av Maria Montelius, Åsa Beckman och Marie Göranzon. Jag skrev ju tidigare i veckan att Malou inte var min favorit, men jag får ta tillbaka lite av detta ., det blev en intressant diskussion och framför allt roligt att lyssna till en så härligt frispråkig kvinna (människa) som Marie Göranzon.

14 kommentarer:

Monet sa...

Det gläder mig att du hittat Malou i åtminstone en form. Hennes panel (med lite olika deltagare men nästan alltid med Marie Göranson) har under många är varit veckans höjdpunkt för mig. Och många med mig. Det vore intressant att höra vad du ogillar med Malou - hon är ju en av Sveriges mest ansedda och uppskattade journalister och programledare och i sitt Efter Tio har hon alltid haft oerhört intressanta gäster, allt från skådespelare, författare, politiker till ”vanliga” människor med intressanta och spännande livsöden. Allt sånt som du brukar gilla. Hon har dessutom haft en återkommande bokklubb, alltid ett ytterst proffsigt medicinsk team ”doktorerna”, extremt mycket bättre än Fråga Dokorn. Hon var också först ut med att ta upp demensfrågor och sätta Alzheimer på kartan för att bryta stigmatiseringen kring kognitiva sjukdomar.

Ingen är ju perfekt men kritik mot Malou och hennes insatser har jag banne mig aldrig hört än från dig. Precis bara tvärtom - det är med stor saknad hennes program nu las ner men kommer att efterföljas av ’Malou Möter”, mera djuplodande samtal med enskilda individer, det som är hennes stora styrka. Detta sagt också som exempel på vad jag tycker är kvalitets-tv, jämfört med andra exempel jag tidigare nämnt här. Atlantseglingar inkluderade.

bettan sa...

Jag har aldrig gillat Malou. Lismande och stundtals plump. Många klavertramp under årens lopp. Undviker henne så gott det går. Gillar Marie Göranzon.
Anna Hedenmo och Marianne Rundström är inte mina favoriter.
Alla har en gemensam nämnare jag avskyr, de är beskäftiga.
Jag har mycket svårt för damer med denna egenskap.

Anonym sa...

Håller med Bettan. Malou är definitivt ingen favorit hos oss. Vi tycker hon är sååå dryg. Av denna anledning valde vi bort Nyhetsmorgon (ett program vi alltid brukar se) idag.
Vi har alla olika preferenser när det gäller tv-program och det finns ju hur många genrer som helst. Att jämföra Malou med Över Atlanten är lite som att jämföra (t ex) om man gillar potatis eller apelsiner, dvs det går liksom inte.
Hedgrenskan

En vanlig man sa...

Vet inte om Malou var tillfällig programledare eller? Panelen har jag sett nån gång då och då förr, tycker de är bra. Marie G är härligt rak och frispråkig.

Monet sa...

Intressant! Att Malou skulle vara lismande, plump och dryg har jag aldrig sett förrän nu. Inte heller är hennes ”klavertramp” omtalade i annat än den allt annat än salongsfähiga ”Stoppa Pressarna”, Hänt och i viss kvällspress. (Västerbottenskuriren är en kritiker - undrar vad det beror på. ?) Kritiken rörde sig om en viss rappare som inte fick komma till tals kring sina våldstexter tror jag mig minnas. Det är liksom en andeviskning när man samtidigt belönas med Stora Journalistpriset och Kristallen och håller en mycket hög och professionell journalistisk profil, väl belagd i samtliga seriösa mediesammanhang.

Alla som gillar Marie Göranzon kanske ska fundera över varför hon regelbundet deltar i dessa åsiktsutbyten med Malou och andra intressanta och lika frispråkiga kvinnor och inte en sekund tycks dela övriga ”damers” synpunkter om hennes egenskaper här? Den som vill se mer av hennes programpunkt Perspektiv hittar ett antal sådana samlade på Tv4:s hemsida.

Anonym sa...

Monet: det är svårt att säga vad som gör att man (jag) inte känner för en programledare .., det är helt enkelt bara en känsla. Hon må ha haft hur många intressanta gäster som helst, det ”klickar” liksom inte. Idag tyckte jag dock att det var intressant.

Anonym sa...

Monet: Och anonym var Elisabet som skriver från mobilen.

Anonym sa...

Medieskugga; jag vet faktiskt inte, väljer bort Malou-programmet i vanliga fall. Det kommer väl efter Nyhetsmorgon och då vill jag gå ut eller göra nånting annat …, hälsar Elisabet.,

Anonym sa...

Bettan: vet inte om jag direkt tycker att hon är beskäftig, men jag väljer bort hennes program. Har samma känsla beträffande A.H. /Elisabet

Anonym sa...

Hedgrenskan: precis! Ja, tänker på sista meningen, hälsar Elisabet.

Monet sa...

För info så har programmet Efter Tio med Malou (som konsekvent beskrivs som ett succéprogram genom åren), nu lagts ner eftersom Malou fyllt 67 och tycker att det känns lagom så. Fyrans Nyhetsmorgon pågår istället ända fram till kl 1200. Malou kommer att återkomma i sin förra form Malou Möter som man ju inte alls behöver se, lika lite som något annat. Jag funderar mest över varför vissa av kvinnorna här är så extremt rabiata och negativa kring vad man tycker om henne och dessutom kring andra erkänt duktiga och kompetenta journalister. Hur kan man veta vad det handlar om, om dessutom man konsekvent väljer bort programmen?

Orden ”lismande, plump, dryg och beskäftig” stannar sorgset kvar hos mig faktiskt - jag trodde inte man uttryckte sig så om sina kvinnliga generationskamrater i dagens Sverige.

Anonym sa...

Monet: Jag hade inte tänkt svara men gör det ändå.
Självklart har jag sett Malous program. Hur skulle jag annars kunna ha en uppfattning om henne? Alltså har jag sett och kommit fram till att jag inte gillar henne och DÄREFTER valt bort programmen. Om du inte respekterar mitt val om detta så får det stå för dig.
Ingen här har uttalat sig om kompetens vad jag kan se. Det handlar handlar, precis som Elisabet skrev, om en känsla. Ingen har heller varit ”extremt rabiat”. Ingen har heller någon skyldighet att gilla någon för att vederbörande tillhör samma generation.
Vi som skrivit här tycker, med all rätt i universum, helt enkelt annorlunda än vad du gör.
Hedgrenskan

Monet sa...

Hedgrenskan: självklart är det så. Man behöver heller inte förstärka sitt eget tyckande med universal rätt, den äger man ändå. Liksom motparten. Jag upprepar däremot igen att jag, trots detta, tycker att det är sorgligt att man använder den här sortens väldigt negativa och förklenande uttryck om diverse tv-personligheter. Hur och vad man än tycker om dem. Trist…

Anonym sa...

Monet: Jag tar mig friheten att förstärka mitt tyckande hur mycket jag vill, tack så mycket! Detta till trots tror inte mina ord når fram till dig. Eller, rättare sagt, innebörden i mina ord. Därmed avslutar jag här.
Hedgrenskan