måndag 31 oktober 2022

Efteråt ....


När Harry för tredje gången på kort tid varit på besök på djursjukhuset, blir han så trött, så trött. 

Och när jag ger honom en liten bit leverpastej (som jag under en veckas tid bäddat in små antibiotika-piller i), vill han inte ha den. 

Han känner sig nog lurad. 

På onsdag klockan kvart över åtta ska han lämnas i Slöinge .., sen blir det narkos, operation och förhoppningsvis hemgång innan kvällen. 

Att ta bort en körtel som sitter just i ljumsken, förefaller mig lite knepigt, då huden är så tunn där. Nåja, det torde väl kirurgen fixa. 

Vi får hoppas att det går bra. Och hur ledsamt var det inte att se paret som kom ut från mottagningen med ett tomt koppel i mannens hand och alldeles rödgråtna ögon. Då förstod man. Tre katter i var sin bur väntade på sin tur (ja, inte döden) och fyra olika sorters hundar, däribland en helt underbar svart labradortik på sju månader!

Ett besök i Falkenberg hann vi också med - innan det var dags för djursjukhuset -. 

Dimman låg KOMPAKT när vi lämnade Stensjö, men på väg söderut igen - till djursjukhuset - såg det ut så här. Den glädjen varade dock inte alltför länge .., därefter blev det helgrått. Det tänkta doppet i havet, det ställdes in.

För övrigt? Kvällen bjuder på två program som jag så gärna vill titta på. 

Kunskapskanalen kl. 21.55 visar "Natursköna tågresor i världen” och klockan 21.00 är det dags för  "Begravningsentreprenören" (Irländsk dokumentär). Uppdatering: ser att jag sett fel på tiderna för det första programmet .., det sänds inte klockan 20.00, utan fem i tio. Aha. Pv hoppas nog på fotbollsstudion klockan 22.00 och det blir ju inga problem, då är det inte  fritt fram.

En trevlig måndagkväll önskar jag den som tittat in här och spankulerat mellan bokstäverna! En särskild hälsning till Gunnel i Lund och Irene Lundmark Alm hemma i Västerbotten. Båda har blivit med ny knäprotes och detta - om något - vet jag hur det kan vara. Allt gott till er!

6 kommentarer:

Irene Lundmark Alm tidigare Malåbo sa...

Tack för omtanken kära du.

Bert Bodin sa...

Tågresorna i Kunskapskanalen är verkligen sevärda. Nu senast såg jag den från en för mig okänd del av Frankrike. Jo - jag känner till området till namn och läge. Men att det var ett så spännande disyrikt visste jag inte.

Klimakteriehäxan sa...

Det syns verkligen att stackars Harry inte mår bra! Hoppas han kryar på sig!

Elisabet. sa...

Irene Lundmark Alm: hälsa hem till Västerbotten!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, visst är dom intressanta och jag tycker att den snabbpratande guiden är bra han också.

Elisabet. sa...

Klimakteriehäxan: (välkommen!) Har tycks inte ha ont, men däremot var han helt slut på mentalt. Det är han alltid, så snart han varit hos veterinären :). Ungefär som när hans matte suttit hos tandhygeinisten!