onsdag 4 januari 2023

Eländes elände i början av januari ...


Upptäcker en insändare från 2015 som får mig att le. Sån här ironi får mig verkligen att smajla. 

Och jag är innerligt tacksam att inte Mats C stod på Ankarets parkering och  upptäckte hur dumt jag hade ställt bilen, helt enkelt för nära en annan bil (men det blev inga skador), då hade han fått ännu mer vatten på sin kvarn, ja, beträffande odugliga bilförare. 

Så pinsamt för mig! Mannen i bilen intill läxade upp mig rejält; jag lade mig platt, bad om ursäkt flera gånger om och sa hur korkat det hela var, medan mannen noggrant inspekterade sin bildörr. Nej, inte minsta lilla repa. (Det var när jag öppnade dörren det hände). Hade jag kunnat sjunka genom asfalten hade jag gjort det.

Med vår Toyota Yaris var detta med parkering aldrig några problem. Kian känns så mycket bredare och jag kommer ofta snett in på rutan och får backa och fixa till det hela. Det gjorde jag inte idag. Huvva, så pinsamt.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag vet precis hur det känns... vi har en på tok för bred och lång bil. Subaru outback. Den är kanonbra på halt väglag och är bekväm på alla sätt och vis - men ... att ta sig in i en p-lucka utan att den hamnar på skrå... Det finns kamera (färgtv) både framåt och bakåt - men vrida ratten åt rätt håll måste jag göra själv och mitt spatiala tänkande är inte fullt utvecklat.

F.ö. kunde de sälja rätt många blinkersfria bilar till Söderköping också. Men där har jag rent samvete! Jag blinkar alltid som ren reflex. Dessutom kör jag året om som om det vore halka. Tänkte på det idag när det var snorhalt - att jag inte behöver ändra körstil alls.

Elisabet. sa...

Bloggblad: just så är det för mig! Jag fattar inte att det ska vara så svårt att vänja sig vid en större bil (iaf bredare)! Det är ju inte så att vi hämtade den förra veckan. Blinkers har jag inga problem med, men det har däremot pv. Jag tror att jag säger till honom nästan VARJE gång vi är ute och kör. I Toyotan hörde han dessutom inte att den var påslagen (blinkersen), så då fick jag säga "blinkersen .., blinkersen ., BLINKERSEN!!" Det blev aningen dålig stämning, om jag ska vara ärlig ,-).

Gunnel sa...

Känner igen det där med att be tusen gånger om ursäkt när man klantat till det. Jag körde in i en bil som helt oväntat gjorde en högersväng och det var aningen halkigt. Jag kröp för honom så till den milda grad att han tog på sig skulden för att slippa höra mina ursäkter.

Anonym sa...

Gunnel: läser och ler! Ja, till slut blir det nästan pinsamt, så till den grad som man ursäktar sig. /Elisabet

Bert Bodin sa...

Att folk har så svårt att visa vart de är på väg, har jag minst lika svårt att begripa.

Nej - inför uppkörningsprov vid varje körkortsbyte, dvs vart tionde år.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: för pv:s del gäller det inte när han svänger höger eller vänster på en vanlig väg, men däremot glömmer han det ofta på väg ut ur en rondell.