söndag 1 januari 2023

Söndag .....


Vilken dag! 

Vaknar till hällregn och flera timmar senare blir det nästan-sol, i alla fall det här vansinnigt vackra, milda blå ljuset som jag bara  älskar.

Kan ett ljus vara "mjukt"? Jo, det kan det. 

Kan ett ljus vara "snällt"? 

Jo, det också.

Så var det idag. 

Pv ägnade mest hela dagen åt att packa inför resan till Sthlm, för vidare befordran till Dalarna, men det blir i morgon det.

I hallen låg skidfodralet .., en resväska, vallabänken (!!) och en ryggsäck. Skjortor ströks och jeans togs av och andra togs på. 

Och han hade fixat mackor med skivor av julskinka som pålägg och kaffe i termos. 

Och så iväg till Falkenberg och "ha nu så trevligt!" och nu tror Harry att husse ska komma hem när som helst (kanske på körövning ..?) och när denne pv ringer och harry hör hans röst, (ja, jag hör bättre när högtalarfunktionen är påslagen), kommer han rusande nerför trappan och tittar sig förvånat omkring. Så här är det bara första dagen, sen har han lärt sig. 


Här går denne husse till spår 4 på järnvägsstationen (som bara är spår, inget direkt hus) och han är särskilt besvärsrädd heller. 

Förra gången det begav sig, hade han dessutom med sig Nelly. Hon låg snällt i en blå Ikeakasse med liten fäll som bädd. Det gick hur bra som helst. 

Orsa Grönklitt är målet, men det blir i morgon det. Hemresa på lördag, om jag minns rätt. Och 


För övrigt? 

Världen snurrar på som vanligt .., fyra ungdomar skjutna (en avliden) i Vällingby - någon slags gänguppgörelse - och i Malmö har fyrverkerier skjutits hött om bött och bilar fattat eld och missiler och granater har susat över Kiev och jag tänker på alla hundar och katter och hästar och småbarn och äldre som måtte vara vettskrämda.

Men här ..., är allt sig likt. 

Det har regnat mängder och lilla bäcken som mynnar i havet är strid .., det var där Nelly ramlade i och pv lade sig på mage på "bron" och norpade henne när hon kom farande likt en liten barkbåt från andra sidan "bron". 

Så förvånad hon var! 

Ägnade gårdagskvällen åt att titta på två filmer. "Happy end" var titeln på den ena och "Pojken med cykeln" den andra.  Den första var aningen krånglig att hänga med i - i alla fall till en början - och jag tyckte mer om den än vad pv gjorde .., har dessutom sett den på Filmstudion, tror jag, men det är många år sedan. 

Film nr 2 var jättebra, men båda filmerna handlade om barns utsatthet .., kanske inte vad vi hade förväntat oss, av titlarna att döma. Båda filmerna streamades .., den ena via Triart.se, den andra hos SF anytime. Trettionio respektive fyrtionio kronor kostade kalaset och då får man ha filmerna i fyrtioåtta timmar. 

Vi var uppe till tolvslaget (var aningen virrigt från Skansen, tyckte jag), några enstaka smällar hördes här längs Ejdervägen och Harry blev orolig, men inte så värst. Sigge bryr sig inte i fyrverkerier. Skönt när det i morgon blir vardag igen. Ära vare vardagarna!

Så har den här dagen - och delvis gårdagen - varit. 

Ajöken, sa fröken.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Bara som tillägg på allt krigande och provocerande runtom i världen, nås vi idag om israelisk beskjutning av flygplatsen i Damaskus. (!!!?)

Vad är det för epidemi som drabbar oss?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: du har lärt dig ser jag .., att det inte heter pandemi ,-).
Ja, ett elände är det. Det är som om världens ledare fått spader.

Bert Bodin sa...

Men med tanke på att "pandemi" betyder omfattande farsot, så hade jag kunnat använda det ordet här också.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag skojade .., hade du skrivit pandemi hade jag begripit vad du menat.