tisdag 3 januari 2023

Tisdag .....


Vaknar tidigt. Drar kappan om nattlinnet och går ut med harry vid sextiden. 

Kolsvart ute. Lyser med den minimala ficklampan. Ser en kanin skutta iväg. Harry märker inget. 

Från Dalarna kommer bilder från frukostbordet. Havregrynsgröt i tallrikarna. 

Läser dagens mejl från Australien. Hon berättar om sommaren 1956 då hon tillbringade flera veckor på Gällnö i Stockholms skärgård. Då var hon tolv år. Kan det vara möjligt att hon var hemifrån så länge?

Å andra sidan var vår Maria i Sydamerika hos sin mormor under en månads tid, men hos bara "bekanta" .., det är ju en annan sak. 

Min syster skriver att det var härliga veckor. 

Det slår mig ofta att så lite vet om varandras liv. Till stor del beror det väl på åldersskillnaden och att hon tidigt flyttade hemifrån, men ändå. 

På schemat idag: Tour de Ski. Repristittade igårkväll (alltså ännu en gång) på dokumentären om Joyce Carol Oates och ska idag skicka en hälsning till Stig Björkman och tacka för filmen. Men musiken gör mycket till också .., och den är komponerad av Mathias Blomdahl.  Som alltid i kulturella program, är musiken lite jazzig .., det är den här också, men bara så  p e r f e k t  anpassad. En ton här .., några toner där! 

Å, så jag tyckte om hela upplägget .., intervjun och fotot!

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag måste nog i alla fall titta på dokumentären även om jag inte har fastnat för JCO:s böcker. Har prövat - utan förutfattade meningar - men det var något, minns inte vad, som inte fångade mig. Kanske ett nytt försök efter dokumentären?

Babsan sa...

Säger detsamma som Bloggblad.Ha försökt läsa flera av hennes böcker men de har inte fungerat.

Elisabet. sa...

Bloggblad och Babsan: det är på samma vis för mig; det är mest Blonde jag tyckte så oerhört mycket om. Här var det ju dessutom FILM och rent allmänt är nog mer fascinerad av bild än av text. Och så den underbara musiken.

Rexxie sa...

Jag skäms lite! Har 19 st JCO-böcker liggande, men har bara läst Blonde. Den älskade jag i alla fall!

Elisabet. sa...

Rexxie: jag undrar om det inte var du som lockade in mig på den boken?