tisdag 10 januari 2023

När man ses ...


Egentligen är det inte så ofta vi träffas, döttrarna och jag själv. Jo, när det är kalas som i höstas när deras pappa jubilerade och ibland vid jul. Då var hela ursprungliga familjen samlad i Skåne. 

Och i vintras blev jag bjuden av AP på en hotellnatt i Malmö, tillsammans med henne. Det var när vi var bjudna på minstingens 2-årskalas.

Och nu har pv varit i Orsa med AP och Micke i nästan en veckas tid och igår kom så äldsta dottern med sina hundar, för ett kort besök innan hon susar vidare. 

Först till Bjäresjö till pappa och Karin -, i morgon till min storasyster inte långt från Hörby och slutligen till småttingarna med föräldrar i Bunkeflo. 

Jag sa det idag, att hon är precis som min mamma. 

I min tidiga ungdom hände det att mamma tog Volvon och gav sig av tidigt på morgonen .., och hon hann med att hjälpa mormor i Dikanäs  med lagården och lite annat och så vidare till moster Margit och sist till sin yngsta syster - moster Lisbeth - i Vilhelmina. Sen var hon hemma igen lagom till middagsdags. Det borde ha blivit minst fyrtio mils körning inalles.

Pappa kallade det för en "rej-runda" och det var det nog. Mamma tyckte så oändligt mycket om sina syskon - hela som halva - och syskonbarnen kändes som hennes egna, sade hon alltid. 

Ungefär så är det med den förstfödda. Utan knot tar hon båda hundarna och kör upp till Malå - oftast på natten när det är lite trafik (och inte minst ljust sommartid) - ja, besvärsrädd är hon i alla fall inte.

(Det är för övrigt inte någon av ätteläggarna .., dom brås i alla fall inte på sin mamma).

Nåväl, vi stannade till nere vid stranden där hennes två fick springa ut i vattnet och hämta pinnar. Nej, Harry fick vänta i kopplet .., vi vågar inte riktigt lita på att det inte blir storbråk om någon pinne. 

Nu har det lilla sällskapet givit sig av och jag ska dammsuga och torka golvet och pv ringde just och sa att han nu skulle cykla hemåt. 

"Det tar väl en halvtimme ..", sa han som alltid mäter allt i tid.

Inga kommentarer: