fredag 13 januari 2023

Uppbrott ....(bilden har inget med texten att göra, jag tycker bara om den).


























Somnar man på soffan på kvällen, får man ligga och snurra i sin säng på natten. Det är sedan gammalt. 
Då kan man i stället lyssna till Radiokorrespondenterna i SR, där det diskuteras hur stark ställning den rysk-ortodoxa kyrkan har, men det blev så komplicerat, så jag gav upp. Då knackade jag på hos DPS - Det politiska spelet - även det i P1. 

Där fick vi veta att en av de medverkande i programmet, den eminente Tomas Ramberg, efter trettio år i SR:s tjänst - nu tackar för sig och går till Dagens Nyheter. 
Den senaste tiden har jag upplevt DPS som aningen flamsigt och att då tappa denne - till synes så lugne -  T.Ramberg, det blir nog en förlust för programmet. 

När vi i somras seglade lyssnade vi till Henrik Torehammar som då - som programledare i Ring P1 - gjorde samma sak: tackade för sig. Nu skulle han bli inrikespolitisk kommentator på Svenska Dagbladet. Människor från när och fjärran ringde in och tackade och öste beröm över honom och såväl pv som jag själv rördes inombords av all värme som fullkomligt strömmade emot denne Henrik med sin lite speciella röst/dialekt. Även denne man har varit en av deltagarna i DPS.

Och nu förmiddag.  
Det blev senare frukost än vanligt och så småningom telefonsamtal med vännen Eva i Tyresö. Teckningen är från henne och kom för ett antal år sedan. Där är pv som åker rullskidor ., där är jag själv i kassan och där är Den Halvlånge som packar i sina varor. Eva är duktig på att fånga ögonblick med pennan. 

Ett "blir-det-något-bad-i-havet-samtal" kom också, men från pv:s kusin Maria. 
Så har den här dagen börjat.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Inte lätt att vara programledare för "Ring P1." En del inringare vill aldrig sluta prata och den stackars programledaren ska både vara artig och försöka ge plats för andra.
Gillar också Torehammar, mannen med den speciella rösten.

Rexxie sa...

Torehammar är hur bra som helst i SvD! En av anledningarna till att jag fortsätter prenumerera!

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, brukar säga till pv att om man på ett enkelt sätt vill höja blodtrycket, så är det bara att lyssna till Ring P1 :)

Elisabet. sa...

Rexxie: det kan jag tänka mig! Jag tyckte att han var så himla sympatisk när jag hörde honom i radion. Kanske får prenumerera digitalt på svd?

Anonym sa...

Henrik är från Kristinehamn. Hans pappa var scoutchef (tror jag) när jag var scout för länge sen. ellem

Elisabet. sa...

ellem: se där! Han har säkerligen varit scout själv då :) Alltid redo!