fredag 13 januari 2023

En liten skimrande pärla ... (fem minuter kort eller lång).


Det  är inte så många bloggare kvar numera i min länklista, men en av dem är hon som har bloggen "Akvarell". Hon heter Solveig, är född och uppvuxen i trakten av Arjeplog (Artjeplog, som alla skojar och säger hemmavid) och är född 1948. 

Sedan lång tid tillbaka bor hon ute i skogen i Dalarna, är sedan sex, sju år tillbaka änka sedan hennes Roland gick bort. Nu lever hon med hund och katt, är inte längre med i skrivarkursen, men tar många bilder och har tagit tag i bloggandet igen. Läser mängder med digitala tidningar ("idag Elisabet har jag läst Hallandsposten!"säger hon) tack vare PressReader som finns på biblioteken.

Idag klickade jag in på mig hennes blogg - "Långt borta och nära" - och tittade på den lilla kortfilm som hon gjorde för kanske femton år sedan, kanske mera. 

Det är från den filmen - gjord av Solveig - som  fotot av Veje-Maria kommer. Jag tog bilden med min mobil. Har ni inget annat för er idag, rekommenderar jag VERKLIGEN den lilla guldskimrande pärlan, ja, Solveig vann t.om förstapris för den! 

Här en länk till henne .

En annan sak: hon är så härlig, den här kvinnan från Norrbotten! Pratar lika fort som jag själv; det liksom bubblar över .., och hon har en instagramväninna i Japan - Rumiko heter hon -. 

"Vi har t.om börjat skicka presenter och julklappar tillvarandra och så önskar vi varandra godnatt, ja, för henne är det godmorgon när jag säger godnatt", förklarar Solveig och skrattar gott.

Och så berättar hon om katten Nisse som ligger "överom" elementet och sover.

Så är det med den här madamen i Dalarna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är då fenomenal! Vilken fin biografi! Tack! Gjorde mig ett par år yngre, det behövs! Vi höres!

Elisabet. sa...

Anonym: ja, jag tyckte att det var dags att föryngra dig lite ,-)

Hjortron sa...

Du är verkligen rolig du!
Har nu sett Händelser vid vatten, två avsnitt på play. Så himla bra, inte bara för att det är inspelat i Arjeplogs kommun!
Såg Veje-Marias järnspis...

Hjortron sa...

PS
Håller på att föra över saker från min hemsida. Så i länkar ser du SWAMMELSURIUM och väl där till höger ser du länk till texten om Veje-Maria.
(Veje som jag dessutom gjort en fotobok om - bara för mig själv )