torsdag 12 januari 2023

  Läste och loooog ..... 
  Ja, det var dom här raderna här under som fångade mitt intresse. 
  Det var på Twitter, i morse.



Och som alltid är det minst lika roligt att ta del av kommentarerna .., ty det var många som kände ungefär samma sak, kanske mest människor från femtio och uppåt. 

Jag minns när jag hade flyttat hit och skulle söka nytt arbete ., då hade jag arbetat i butik (och älskat jobbet) i mer än fyrtio år och på en skylt utanför Ica Maxi stod att läsa att butiken skulle hålla stängt en viss dag, då personalen skulle på "kick-off-träff". 

"Nej, hjälp .., jag vill nog hellre på kick-down!" sa jag till den något förvånade pv - han, som ju aldrig brytt sig i det här med karriär -. 

Läser vidare på den som har kontots sida. Oj, så jag tycker om sättet hen skriver på. Signaturen är mo (gudargod).

Det var väl detta (bilden) jag längtade efter .., nästan slut i kroppen som jag var då, efter det som till slut blev fyrtiosju år inom samma gebit.  Den där längtan efter en slags frihet. Att nästan hur länge som helst kunna sitta här på ljugarbänken nere vid lilla hamnen .., titta på fåglar och båtar och ha Harry svansande runt benen.

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Men Elisabet...! Man är aldrig för gammal för att lära. ;-) Det kallas utveckling. Och du gör ju det omedvetet av egen vilja, och med dig själv som kursledare.

Anonym sa...

Bert: men jag hade ju varit så länge inom samma gebit, så det där ”kick off” hade man varit med om förut. ,-) Det var mest hurtiga fraser. /Elisabet

Babsan sa...

Skulle kunnat vara jag om utvecklingssamatl tycker jag inte

Elisabet. sa...

Babsan: jag tycker också att det gärna hade fått vara - samtidigt kanske - åt andra hållet. Att cheferna frågar hur man tycker att dom fungerar i sina roller.

Babsan sa...

Efter 42 år på sjukhuset har det blivit många utvecklingssamtal och det har inte gett mig något eller lett till nåt bättre.Har haft 2 bra chefer på dessa år

Elisabet. sa...

Babsan: själv har jag haft ganska bra chefer - förutom en som var en katastrof och körde butiken i botten på nolltid -, men jag har alltid känt att jag kunnat vara uppriktig mot dem och jag har sagt ifrån när jag tyckt att nånting varit helt galet eller att dom agerat felaktigt, men då har det sällan gällt mig själv - utan någon annan som blivit åsidosatt eller .. ja -. (Vi har alltid blivit sams).

En vanlig man sa...

Bra text på Twitter. När jag i slutet av arbetslivet började på det stora bolaget var det tråkigaste alla dessa möten och samtal och att alla skulle verka så kunniga då de inte var det. Vilket blev en av anledningarna till att jag efter 1½ sade upp mig och inväntade pensionen. :-)

Elisabet. sa...

En vanlig man: ja, jag log när jag läste hens rader. Jag tror att det är en kvinna som skrivit det.