måndag 9 januari 2023

Planer hit och dit .... 


Bilden visar utsikten från vårt airbnb-boende i Millbrook i Cornwall. Jag trodde att jag hade hamnat i himlen, så underbart var det! 

Nu tänker vi oss en resa i början av april. Fyra övernattningar. Jämför priser mellan tåg, flyg och båt. Sexton timmar på tåg .., eller en dryg timme med flyg. Man kan välja färja också, åtminstone delvis. Och så kan man köra bil, men vi har förbrukat så många mil redan, att det blir en dyr historia. 

När man leasar el-bil väljer man hur många mil man beräknas köra och allt slås ut på tre år, men det kan jag säga, att vi är redan långt över de mil som pv trodde att vi skulle förbruka per år (jag trodde nånting helt annat) och när man passerat den magiska gränsen, får vi betala 11:-/mil + leasingavgiften. Vi brukar säga att år tre när allt ska summeras (och inte minst betalas), får vi stanna hemma mest hela tiden. 

Tittade på Berlin, men hotellet vi bodde på och som låg så bra till, det var fullbokat nästan hela april, ja, mer än så. Exet och Karin besökte Gdansk förra veckan (tror dom varit där tidigare) och var helnöjda. Då tittade jag på Polen också. Superbilliga hotell (men frukost ingick inte)!  

Ja, vi får se vad det blir av det hela. På Booking,com kan man - vilket är perfekt - boka redan nu, men har då möjlighet att avboka nästan intill ett dygn innan man skulle ha anlänt. Perfekt. 

Hundvakt har vi bokat (måtte inte Lykke löpa just då!), återstår Sigge, men det ska nog ordna sig. 

Snart kommer Maria med Charlie och Steven för övernattning. Så roligt!

Och precis nu kom pv hem; han har hämtat Edvin på förskolan och då blir dagen längre än vanligt. 


Inga kommentarer: