lördag 14 januari 2023

Namnet betyder lycklig ....



Tänk, att ha ett namn med så vacker betydelse! Jo, så är det om man heter Felix. 

Frågade pv nyss hur många med det namnet som han känner. 
En enda en, visade det sig och det är sonen till hans ungdomskompis Tompe. 

Jag känner också bara en enda Felix och det är Felix Theolin i Malå; gift med den närapå legendariska barnmorskan Aina  Theolin - båda saliga i åminnelse -.

(Aina var själva sinne bilden av en Stark Kvinna. Trygg. Förlöste min mamma när jag kom till världen. Och hos Aina gick jag på kontroll när jag väntade den förstfödda).

Och så är det ju Felix Herngren, men honom känner jag inte.

Idag har vi slagit på stort och kört in till Halmstad och ätit ute igen, på samma indiska restaurang som
tidigare (vilket väl inte förvånar någon). 
Men nu tänker vi variera oss nästa gång, men till riktigt vad vet vi inte. Det var rejält blåsigt där vi gick på Nygatan och med vinden vinande mot oss. 

På torgets bänkar satt sällskap av män och några kvinnor och pratade tämligen högljutt .., den stora julgranen var ännu på plats .., vid Pressbyrån stod en kvinna och drack öl .., , och en av lokalbussarna kom körande och stannade vid hållplatsen - inte långt från granen -. 

Såg mängder med äldre-äldre kvinnor med rullatorer, men inte en endaste man med samma hjälpmedel. Man kan undra varför? 
Visserligen lär ju männen inte leva lika länge som kvinnorna, men någon av dem som är i livet, borde väl ha bruk av en rollator?



Därefter ett besök hos Ecke och Britt. 

Såå glad Harry blir när vi kommer in där och han springer raka spåret till Ecke (som också blir glad), men nu har Britt börjat muta Harry med lite godis och då han förstås vem han ska hålla sig väl hos. 

Visst är den vacker, ljusstaken som Eckes far gjorde för en evighet sedan. 

Han arbetade som kranskötare i Ystads hamn på den tiden det begav sig. Ecke och hans syskon fick ett exemplar var av ljusstaken som jag tycker är så vacker. 

För övrigt har det inte hänt så mycket. 
Det dagliga regnet kom vid tvåtiden .., och badet i havet ställdes in .., Harry fick klorna klippta ..., väl hemma somnade jag på soffan och lär väl nu vara pigg i timmar i natt, men får ju skylla mig själv. I brevet från Australien fick vi veta att det klockan 08.00 på morgonen var 32 grader varmt och framåt dagen kom det upp i närmare 40. 
Nej, det vore inget för mig. 
Ajöken, sa fröken.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jämfört med min dag, har din dag varit väldigt rik på aktiviteter. Hos oss hände inget alls.
Men uppriktigt sagt, så kan det också vara riktigt skönt. Ibland.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det är tur att det händer någonting ibland. När pv arbetar heltid blir det tämligen långsamt här hemma. Jag är överlycklig över resan till Gdansk i början av april. Längtans-morötter har alltid varit viktigt för mig, även om jag tycker mig leva i nuet.

Gunnel sa...

Dessa fantastiska barnmorskor från förr. Både jag och mina bröder är födda hemma i kammaren med hjälp av barnmorskan från Malå som alltid hade jour. Vet dock inte om det var Aina Theolin eller hennes företrädare.

Elisabet. sa...

Gunnel: Hette inte företräderskan Tea Hellgren?