måndag 29 maj 2023

Ny vecka, ny giv ...

Och solen flödar, men det är en kylig morgon, bara åtta plusgrader, säger pv som är på väg till jobbet. Själv gör jag i ordning frukost och medan ägget kokar, går jag ut och fyller på med solrosfrön i den där lilla träbehållaren från Skottland. 

Upptäcker Sigge som ligger och sover på soffan Ektorp i uterummet. Han tittar upp lite förvånat .., men borde vara van att se matte i nattlinnet och jag sätter mig hos honom och det blir en stunds småprat (eller mer som monolog) och jag frågar hur natten har varit och undrar om han tagit någon mus eller två, eftersom han inte kommit in och jamat efter mat? Han bara kurrar som svar.

Nyhetsmorgon på tv. Det handlar om det turkiska valet med president Erdogan som vinnare (tala om mannen med stenansiktet!), men också om barnmorskekrisen (vilket kan leda till att gravida kvinnor kan få föda på ett annat BB än det planerade, något jag egentligen inte tycker är så hemskt, eller egentligen inte alls ..,vad är alternativet .., att barnmorskor förbjuds att ha semester sommartid?) och så får vi se bilder från fotbollsderbyt i Sthlm där det hela urartade. Det övergår mitt förstånd att man inte lyckas porta dessa huliganer!  Äldsta dottern tjänstgjorde i sjukvårdsteamet på plats och fick plåstra om såväl poliser som ordningsvakter. 

 

Annat är trevligare. Tog en superbillig 2-månaders (tror jag att det var) prenumeration på Svenska Dagbladet, efter en annonskampanj vilken uppenbarligen fick mig på fall. (Korta notiser som skapade intresse, helt enkelt). Läser idag om Kjell Forshed, arkitekten som ritar vackra hus. 

Bilder visar några av hans alster .., det handlar om stadsdelen Hammarängen i Mariefred, Grimsta by i Upplands Väsby (där bodde äldsta dottern med familj något år eller två) och den nya stadsdelen Remonthagen i Östersund (bilden precis här ovanför, fotograf var Magnus Hjalmarson Neideman. Jag ÄLSKAR hur han komponerat bilden!). En bild på vårdcentralen i Sala finns också med. Artikeln är skriven av Elisabet Andersson och tack för denna intressanta läsning! säger jag.

Ja, så börjar en morgon i slutet av den ljuvliga månaden maj.

9 kommentarer:

Gunnel sa...

Har också kollat på nyheterna och Erdogan. Han kan man inte göra så mycket åt men fotbollshuliganerna borde väl kunna portas. Annars får man spela matcherna utan publik. Poliser, väktare och normal publik ska inte behöva skadas under en alldeles vanlig fotbollsmatch.

Anonym sa...

Att matchen fick fortsätta övergår mitt förstånd. Om matschema avbryts helt och segern går till motståndarlaget varje gång nåt sådant händer kan man kanske få styr på det. Det hjälper iaf inte att som en AIK-spelare sa att han kan förstå fansens reaktioner. Han borde ju ha fördömt det hela!
Hedgrenskan

Bert Bodin sa...

Håller helt med dagens födelsedagsbarn.🙂🥂🍾

Anonym sa...

Bert Bodin: tack! 😊

bettan sa...

Vanvett det som sker på fotbollsmatcher. Jag önskar och hoppas att huliganerna identifieras och stängs av på livstid. Fotbollsintresset är minimalt så straffet kan ju inte uppfattas som hårt.
Pyroteknik och aggressivitet får de utöva på

Babsan sa...

Håller med Hedgrenskan och Bert och grattis till förstnämnda🎉

Elisabet. sa...

Bettan, hedgrenskan, Bert Bodin och Gunnel: instämmer i allt angående huliganerna.

Anonym sa...

Babsan: Tack! 😊

Anonym sa...

Instämmer helt och hållet med dig! 100 %!!! /Turtlan