söndag 28 maj 2023

Och fort går det!


Det är rent obegripligt hur trafikrytmen har förändrats det senaste två åren. På väg hem idag - och samma sak när vi körde ner i går - ser vi rena idotomkörningar och där kommer bilar av märket BMW (förstås), Porsche och (sorry Bert), även Audi, vilka inte bara kör om från vänsterfil till höger och därefter kryssar sig fram, nej, det är otroliga farter det handlar om! 

Jag minns bilsemestrar då vi färdats på tyska Autobahn och där, om man skulle byta fil, gällde det att verkligen ha ögonen öppna, ty långt-långt där bakifrån kunde det komma det som mera påminde om projektiler än bilar .., med hastigheter en bra bit över 200 km/h. 

För mig är det ett mirakel att det inte sker fler dödsolyckor!

Nåväl. Annat var trevligare. Det skånska landskapet förstås .., all blommande raps .., låglandet vid Landskrona och Ven där på andra sidan. Halland är minsann inte så pjåkigt heller. 

Innan vi åkte hemåt, hade jag sällskap till Ica i centrum hade jag också och när jag tvärmålade läpparna med "Angel Pink"-nyansen, ville mitt lilla sällskap göra likadant, så det fick han. Jag var på  v i p p e n  att säga att "du förstår, det är mest flickor/tanter som målar läpparna ...", men det stannade vid tanken (och jag skämdes lite över att den ens dykt upp) och han blev så fin, så fin i det rosa.

Medan färden gick norrut lyssnade vi till Radiokorrespondenterna Ryssland som var jätteintressant! Här finns en länk om någon skulle vara intresserad. 

I P1 finns som bekant många pärlor .., en programserie heter "Familjehemligheten" och idag valde vi ett avsnitt som var något över det vanliga. Rubriken på det avsnittet lyder: "Roberts hemliga mamma fanns i vänkretsen" och det ska jag säga .., att denne Roberts berättelse fick oss att sitta alldeles tysta under de 29 minuter programmet varade. 

Och lite så här var det under besöket. Pv rättade prov och hjälpte till att fixa en altandörr som varit hopplöst knepig att stänga .., själv hade jag mellan varven en liten knubbig krabat i mitt knä och 4-åringen visade farmor vad man kan göra med legobitar .. , man kan ha dem som prydnader på sina fingrar. 

Jag tycker så oerhört mycket om dessa ganska korta besök, men som betyder så oändligt mycket. Det blir ett sätt att hålla kontakten och vara med om barnbarnens utveckling - det går ju så fort i småbansåren -! 

I morgon är det pv:s tur (men han var ju med och är innerligt älskad av - i alla fall - han som är fyra). Då är det hämtning av Edvin på förskolan vid halv tre och så ett par tre timmar tillsammans och pannkaksgräddning (alltid samma rutiner) och så att gömma sig när mamma Hilda kommer, så där så hon får fundera var han som snart blir fem år, har gömt sig. Lika spännande var gång.

5 kommentarer:

bettan sa...

Goa, knubbiga händer och fötter kan man inte få för mycket av.

Elisabet. sa...

bettan: nej, jag håller bara med förstås! Intressant också med lite olika temperament på syskonen.

Kristina sa...

Jag har också en liten knubbig unge (nio månader) i min närhet, som det är en fröjd att träffa och som jag t.o.m. fått förtroendet att "passa" emellanåt. Så roligt!

Anonym sa...

Kristina: ja, tänk vad det betyder mycket! Detta att få vara med. ❤️ / Elisabet

Turtlan sa...

Ja jag ska ju bli ”gammelfaster” i augusti så då kan det bli knubbiga lår på besök också framöver.

Tack för lyssningstipset om familjehemligheten. Lyssnade faktiskt på gymet ikväll. Musik peppar men prat engagerar. Verkligen gripande och intressant. Han berättade så fint.

Tack tack!