onsdag 4 februari 2009

Ledig dag ...



Ja, då vankas det filminspelning.

Det är nu det ska ske.

Nån slags intervju som ska handla om diskriminering i arbetslivet, främst då kvinnor som åsidosätts, men problemet är kanske att jag inte alls känner mig diskrimenerad och aldrig har gjort det heller, inte på en arbetsplats.

"Ja, men har inte män generellt sett högre lön ..?" säger pensionatsvärden när han hör talas om den stundande intervjun.

"Jo, men då har dom ju förhandlat till sig den biten .., vi har kollektivavtal och har du arbetat ett visst antal år inom handeln så har du högsta lönen och om du sedan söker arbete i en butik och säger att ... jag tycker nog att jag vill ha si och så mycket och får det .., ja, men grattis! Själv är jag ju inte alls sån, tyvärr. Och dessutom tycker jag inte heller att jag är värd mer än någon annan i affären ...., jag minns i Malå när Berit Sandström arbetade hos oss .., nästan jämnårig med mina döttrar .., inte hade hon lika många år som vi andra i bagaget, men gissa, om hon gjorde ett suveränt jobb och minst lika bra som någon annan! Att hon skulle ha 30 kronor mindre i timlön än jag själv .., nä, det tyckte jag aldrig var rättvist!" svarar jag.

Min mamma hävdade bestämt att städerskorna på sjukstugan i Malå borde ha lika hög lön som sjuksköterskorna (dvs, hon själv) om inte rentav som läkarna .., och hon vägrade i sten att gå ut i strejk, om inte städpersonalen också fick högre lön.

Pappa, trogen socialdemokrat genom hela livet, protesterade livligt.

Så där kunde man ju inte resonera!

Jodå, det hade mamma inga som helst problem med.

Om inte städerskorna fanns, kunde sjukstugan slå igen och tacka för sig.

Så var det.

Och nu dricker jag kaffe och vickar på tårna och äter en god Möllers-macka .., Pelle leker med en liten skrammel-leksak och det är vidunderligt skönt att vara ledig!

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med din mamma där om städerskorna.