lördag 16 maj 2009

Lördagkväll ..-


I den före detta skolsalen.
Undrar ni vem som sjunger .., så är det Per-Erik.

Längs en slingrig väg kantad av den allra ljuvligaste bokskog, där har Anitha och Per-Erik från Malå (eller egentligen Adak ..) bott i snart ett års tid.

Ett helt år i Skåne.

Ett enda stort äventyr har det varit.

Och så förstås detta att våga göra nånting annat.

Per-Erik som har haft egen orkester hemmavid, har spelat även här i södra delen av vårt land, men nu är det snart slut på det här äventyret .., huset (som dom hyrt) ska säljas .., och så bär det av hem till Västerbotten igen.

"Eftersom vi i princip inte tog med oss nånting förutom en hurts, (en del loppismöbler har köpts in under året ..), har vi i alla fall upptäckt att det finns ett annat sätt att leva på .., utan så mycket prylar ...", säger Anitha.

Vad har då varit det allras bästa under året som gått?

"Jo, detta med alla djuren som har synts runt huset! Här har varit mängder med fasaner .., och det är rådjur och harar och flera katter som har varit trogna gäster ..., och titta, här har vi gjort en låda som vi isolerat med frigolit så dom har kunnat värma sig i vintertid och uppe under takpannorna bor alla småfåglarna ...!" säger Anitha.

Hyr-huset är en gammal skola från 1906 med härligt stort vardagsrum (den forna skolsalen förstås ...) och där är höga fönster och bara så helt underbart!

Just så skulle jag gärna bo!

Det blir middag och efterrätt (rabarberpaj med riven kokos och mandelmassa över ....(tala om jättegott!) och sedan liten titt på Eurovisionsfestivalen .., - vi tittar på dom fyra första låtarna - och med surroundljud blir det läckert värre och Malena är bra men vilket underligt ljus .., och jag tycker att Frankrikes bidrag är helt underbart!

Pensionatsvärden kunde inte bry sig mindre, nej, Eurovisionsfestivaler är inget han har ägnat sig åt under årens lopp.

(Festival för hans del är Mönsterås Bluesfestival .., jag har sett honom i en t-shirt med just den texten).

Och så åker vi söderut, mot Ystad.

Det är kolsvart ute.

Snart är det söndag.

Och Norge tycks vinna stort i Moskva .., grattis Bente!
(Nu har jag lyssnat till det norska bidraget .., jättebra! Grattis hela Norge!)

Inga kommentarer: