söndag 10 maj 2009

Om man nu tänker efter ...


Igårkväll. Möte med med medverkande från kofilmen.
Det var också en slags lycka.

Tänk er en jättelång promenad längs illgula och ljuvligt doftande rapsfält .., och tänk er att svänga av grusvägen och passera sommarstugor där syrénerna blommar som bäst .., tänk er att kliva över stegen som går över stängslet och tänk er att komma till hedmarken som på vissa ställen är sank och där man blir våt om tårna .., tänk er havet till höger och tjugofyra hästar som väntar vid första färisten .., och tänk er att hälften av hästarna ligger utsträäääckta på marken och halvsover och njuter av värmen och tänk er att man sätter sig på en sten intill och fyra hästar kommer fram till en och en av dem puffar hela tiden på pv:s hand och jag fattar ingenting, men det gör hästen .., för i handen håller pensionatsvärden ett rött äpple och det är det hästen känner doften av.

Tänk er sedan att man går längs havet och att marken översvämmas av lila och rosa trift och stora sjok av små, små violer!

Fiskmåsar mot blå himmel.

Och sedan hemma igen och kaffe på altanen och uppvärmda gifflar och en katt som ligger och sover i skuggan under bordet.

Fågelkvitter.

Citronfjärilar.

På stentrappan en samling pyttesmå myror.

Och vi har spelat in och sjungit för födelsedagsbarnet och filmen får jag lägga in när jag kommer hem, för om en timme går tåget från Halmstad Central och jag ska packa min rosa väska och ryggsäcken och ta med vattenflaskan och göra mig redo.

Kan livet vara bättre än så här? tänker jag.

Nej.

Inte för mig.

5 kommentarer:

ab sa...

Nu har jag tänkt på alltihop och är vanvettigt avundsjuk. Men inte missunnsam! Det är skönt att läsa om.

Själv har jag i alla fall just varit i parken och tittat på folk och blommor.

Tankevågor sa...

Nu har jag också tänkt alltihop och det känns som om du har hittat din plats i livet. Trots att du envisas med att ta tåget därifrån hela tiden. :-)

Bettankax sa...

Även jag har tänkt alltihop och jag gläds över att Du har PV och PV har Dig och pElle har er båda! :)

Bloggblad sa...

Härligt att livet kan vara idylliskt också! Njut för tusan!

Mian sa...

Jag tror inte att livet kan vara så mycket bättre än det du beskriver.
Flytta dit!