fredag 5 juni 2009

Klart ...!



Inte det minsta kan jag koncentrera mig på nånting här hemma, så jag cyklar iväg till sjukhuset och sätter mig i väntrummet när det är mer än en halvtimme kvar innan det är dags.

Patienter kommer och går.

Det bläddras i veckotidningar.

Amelia, Året Runt och inte att förglömma: gårdagens Ystads Allehanda med en artikel som berättar om slarv på Ystads sjukhus vilket har orsakat några patienters död.

Jaha, på det viset.

Halv tio är det min tur.

Jag får lägga mig på en smal brits och sköterskan är kund från affären, så vi känner ju varandra sedan förut .., och det blir lite småprat om alla turister som nu börjar anlända till Ystad och även röntgenavdelningen märker ökningen.

Röntgenapparaten är ny och sköterskorna (dom är två) har inte riktigt bekantat sig med den här mojängen, så jag åker fram och tillbaka på det allra mest ryckiga vis och till slut bestämmer jag mig för att blunda; ja, för att undvika åksjuka.

Det skrattas och pratas.

Som vanligt är det hopplöst att hitta ett kärl i min arm .., det får bli på handloven och så sprutas kontrastvätska in och jag får omedelbart en metallisk känsla i munnen och underlivet blir alldeles hett, men detta har sköterskan redan förvarnat om, så det är okej.

I tjugo minuter kanske, blir jag liggande på britsen.

Det är kallt i rummet.

När allt är klart får jag gå ut i väntrummet och slå mig ner, för nu ska läkaren titta på bilderna och är dom helt okej, så får jag cykla hem.


Å, alla dessa leende människor!
Mem en minut efter att detta togs, börjar Linus må illa och vill kräkas.
Han är nervös, precis som jag själv var.
Paret intill har sommarhus i Skipås, inte långt från där PV bor.

Under tiden kommer nya patienter .., å, där är ju Jonas som en gång sällskapade med Marie i lilla kvartersbutiken och han har med sig sonen Linus, - det är Linus som ska röntgas - och där kommer även det äldre paret som pv och jag träffade i Laxbutiken i Heberg och det blir kramar och gapskratt åt hur liten världen är och plötsligt kommer en blond och vacker sjuksköterska och säger ..."dig känner jag igen .. få se, var var du ifrån nu ..?" och jag säger "från Malå. och du .., från Boden ?"

Nej, hon är från Piteå och ser så himmelens rar ut!

Alla andra som är röntgade får gå hem, men inte bloggmadamen, nej, det ska tas flera bilder och jag får knata in i rummet och lägga mig på samma brits igen och nu kommer en läkare i min ålder och säger att det ser lite knepigt ut .., det k a n vara en sten som ligger där och gömmer sig .., ja, han vill kolla lite närmare och ovanför mitt huvud finns en datorskärm, r tittar han och pekar .. "det är svårt det här .. ,jag vill inte fria .., vi får allt titta närmare jag och en kollega", men så länge är det bra och jag har ju inte ont just nu och det blir nog bra och han lovar att höra av sig till min läkare, tack och adjö.

Sen cyklar jag hemåt.

Glad och lycklig!

Och snart tar jag tåget till landet Halland.

8 kommentarer:

Love, literature and gardening sa...

Nu är jag ju lite nyfiken på varför du blev röntgad med allt vad det innebär i förberedelser, och inte ultraljudad?
Efter mitt första njurstensanfall i kristi himmelfärdshelgen försökte jag få till ett ultraljud men sjukvårdsreglerna menade att jag måste ha problem än så innan de kostar på mig något sådant. Sen har jag ju haft två smärtanfall till men har inte riktigt känt för att ringa och tigga på mina bara knän igen. Och det är ju lättare att sticka huvet i sanden än att ge sig på en 24timmars laxering...

Anonym sa...

Har du frågat innan du lägger ut bilderna?

Cicki sa...

Du har något att hämta inne hos mig.

Turtlan sa...

Den övre filmen vill jag döpa till: Väntrumstystnad eller något sådant *L*

En tystnad som talar.

Skönt ha det gjort nu och att Du överlevde Toilaxkuren!


Go tur mot Halland!

Elisabet. sa...

Jag börjar med Anonym: ja, det har jag.

Love, literature ..: ja, du .., det kan man fråga sig och nu undrar man ju vad som blir av detta sedan? Nåja. Den som lever får se.

Cicki: jag kommer skuttande .-)

Turtlan: det var ovanligt tyst i väntrummet idag. Inte ens så att alla hälsade .. men det kanske var norrlänningar som var patienter .-)

Elisabet. sa...

Jag börjar med Anonym: ja, det har jag.

Love, literature ..: ja, du .., det kan man fråga sig och nu undrar man ju vad som blir av detta sedan? Nåja. Den som lever får se.

Cicki: jag kommer skuttande .-)

Turtlan: det var ovanligt tyst i väntrummet idag. Inte ens så att alla hälsade .. men det kanske var norrlänningar som var patienter .-)

anna of sweden sa...

Du skriver så bra (du tycker väl inte att jag är tjatig?) Du får till och med ett jobbigt läkarbesök att bli till poesi!

Vad skönt att det gick bra. Hoppas att det gick bra för den lille killen också.

Kram!

Elisabet. sa...

anna of sweden: ,-)

Ja, det hoppas jag också, jag får nog fråga hans pappa.