torsdag 17 september 2009

Det var bättre förr ...


Kefalonia i fjol.
Då reste vi med charter, Emma och hennes mormor som är jag.
Lite tryggare kändes det allt.

... ja, då, när flygbiljetter såg ut som flygbiljetter.

Nu ligger på mitt stora slagbord en från affären utskriven A4-sida och det ska föreställa en flygbiljett för Mr Göransson och Mrs Nilsson och man undrar om detta verkligen ska gälla?

Eller tänk, när vi står där vid incheckningsdisken på Kastrup och damen eller mannen som tar emot papperet har tittat en stund och sedan börjar att gapskratta och på danska utbrister något i stil med att ..."hahahaha .. trodde ni verkligen att detta skulle fungera ...? hahaha .., gick ni på den enkla ...? Transavia .., det flygbolaget har vi aldrig hört talas om ..hahha!"

Jag vill att flygbiljetter ska se ut som dom gjorde förr.

Och jag vill lätt som en plätt kunna ringa till flygbolaget och kolla att allt är som det ska.

Just idag ligger Transavias hemsida nere.

Jo, jo.

Uppdaterat: men nu är hemsidan fit for fight igen! Heja!

13 kommentarer:

Ellis sa...

Transavia vet jag inget om. Men biljett som vanlig utskrift går alldeles utmärkt. Det hade jag både på USA-resan och på Kanada-resan.

Det blir nog finfint ska du se. :-)

Elisabet. sa...

ellis: jo, jag vet ..., vi hade det ju också till Irland och även till Kefalonia och Samos .., men jag tycker att det känns halv-osäkert likafullt.

Anonym sa...

Transavia har jag åkt med massor av gånger o det fungerar alldeles utmärkt. A4-pappret ÄR din biljett du behöver inte oroa dig. Men - kolla via ngt internet café inför din hemresa. Transavia är flitiga på att ändra sina flygtider! Du ska inte vara 100 på att din bokade dag/tid alltid stämmer. Trevlig resa önskar Catarina

Elisabet. sa...

Catarina: på deras hemsida står att biljetter som börjar med 3000 och uppåt får en sån här bokningsbekräftelse som vi har fått, medan övriga får en BILJETTKUPONG.
Det har vi inte fått och vår börjar på en 2:a ...

Ja, jag får väl kolla med dem?

Tack för tipset! Ska kolla noga ,-)

Bert sa...

Hehe - Fegis!

Vi har folk som åker jorden runt på ett bokningsnummer. Endast!

Anonym sa...

Har då aldrig hört talas om ngn BILJETTKUPONG. Är alldeles övertygad om att du kan vara helt lugn - du HAR ju en biljett att visa upp. Det finns alltid ngn att fråga på Kastrup när du väl kommer dit så simma lugnt men som sagt - kolla deras hemsida innan du åker hem igen. Har du meddelat din mejladress eller telefonnummer brukar de också skicka mess när de ändrar sina tider men inte alltid. // Catarina

Elisabet. sa...

Bert: ,-)

Och jag minns när man åkte till Sydamerika eller Australien och hade som en liten bibel med biljetter som revs av allt eftersom.

Man vet ju hur sårbara datorer är .., det är bara att tänka på jobbet när kunder som bevisligen har pengar på sitt konto får svaret "medges ej" när dom ska betala .., för att kopplingen bank/butik inte fungerar som den ska och då kan man ju tänka sig vad som kan hända vid incheckningsdisken ..-)

Evas blogg sa...

När exakt, är det som ni åker?

Elisabet. sa...

Eva: onsdagmorgon halv åtta.
Piiiip.

Men vi tar till Köpenhamn redan på tisdag .., jag åker före pv .., ska handla lite .., köpa mig en härlig dansk sticketröja om jag hittar nån och lite annat .., och så kommer han senare på kvällen.

Love, literature and gardening sa...

Jag tror inte ens du behöver A4-utskriften - det räcker med att du kan bokningsnumret och det stämmer med namnet på ditt pass.

Mina A4-utskrifter från Transavia hänger på anslagstavlan för spanientrippen över jul. Hoppas de inte går i konkurs innan bara. Som Sterling gjorde förra gången jag skulle ut och åka... Och då kvittar det om man har en gammaldagsbiljett eller ett vanligt papper.

Elisabet. sa...

Love, literature ...: åjo, du kan vara helt förvissad att jag ska ha med mig utskriften, så jag kan visa att "jodå, det här är vad jag har fått mig hemsänt ..." .-))

Kerstin sa...

Det finns ett plus med det nya systemet för de med demens light - Det gör inget om man glömt papperet hemma, bara man har leg. med sig. Se framåt 30 år när du ska på någon läcker solö för dina hårt sparade pensionspengar så ser du fördelarna......

Carita sa...

Man kan ju också skriva ut flera stycken och stoppa på olika ställen, så tappar man den ena har man tre likadana kvar. Är man lite tvångsmässig som jag är det jättebra. Förr visste man att om biljetten försvann så var den borta, punkt slut. Nu slipper jag oroa mig för det i alla fall. (Finns mycket kvar ändå för att hålla mig upptagen ;)).

Sedan det där med tekniken - det hänger ju inte på att någon uppkoppling ska funka på flygplatsen på samma sätt som med kort i butiken. Det gäller bara att incheckningssystemet är igång och skulle det inte vara det så skulle det inte heller ha hjälpt med en gammaldags biljett. Precis som att det är svårt att betala om kassorna är helt döda, oavsett om man har kontanter eller inte.